Як зробити смачний Пиріг штоллен рулет з маком і горіхами рецепт простий в духовці. Штоллен, рулет, алі вишукування які заморські? А може, і зовсім сухарі дивовижні? А це все, що залишилося від смачного братиславського рулету. Смачне пісочно-дріжджове тісто, дві начинки – горіхи з родзинками і мак з журавлиною – створюють неповторне смакове поєднання! Цей рулет сміливо може скласти конкуренцію традиційним різдвяним солодощів. Та що там! До будь-якого святкового столу можна подавати. Точно. Загалом, мій рекомендасьен, як каже мій улюблений travel блогер. (Вгадали, хто? 😉)
Рецепт довгий, тому частина буде в коментарях. Кілька зауважень з приводу приготування. Використовуйте сметану не нижче 20% жирності. Тісто ведіть через холод, як і написано в рецепті. Не розгортайте занадто тонко тісто – начинка колючий і легко його порве (що у меняи сталося).. За рецептом, рулет після випічки звіщають сирими жовтками з білком – так званої, угорської глазур’ю. Я так і зробила, Але не зрозуміла цю фішку. Так, він став глянцевим і рум’яне, але все ж сире яйце мене збентежило. Тому в рецепті пишу – змастити перед випічкою. Якщо не боїтеся , то змащуйте після випічки прямо по гарячому. Швидко схоплюється і надає гарний блиск і колір.
Рецепт довгий, тому частина буде в коментарях. Кілька зауважень з приводу приготування. Використовуйте сметану не нижче 20% жирності. Тісто ведіть через холод, як і написано в рецепті. Не розгортайте занадто тонко тісто – начинка колючий і легко його порве (що у меняи сталося).. За рецептом, рулет після випічки звіщають сирими жовтками з білком – так званої, угорської глазур’ю. Я так і зробила, Але не зрозуміла цю фішку. Так, він став глянцевим і рум’яне, але все ж сире яйце мене збентежило. Тому в рецепті пишу – змастити перед випічкою. Якщо не боїтеся , то змащуйте після випічки прямо по гарячому. Швидко схоплюється і надає гарний блиск і колір.
Інгредієнти
Тісто:
500 г борошна
20 г свіжих дріжджів
20 г цукру
7 г солі
300 г сметани 20%
250 г вершкового масла (дістати з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі півгодини)
Начинка 1:
150 г волоських горіхів (розмолоти до стану крупки)
200 г цукру + 80 мл води
20 мл рому
80 г панірувальних сухарів
50 родзинок
1 ч. л. кориці
1 ст. л. лимонного соку
цедра 1 лимона
Начинка 2:
150 г маку
200 г цукру + 80 мл води
20 мл рому
80 г панірувальних сухарів
60 г в’яленої журавлини
1 ст. л. лимонного соку
Пиріг штоллен рулет з маком і горіхами покроковий рецепт
1. Тісто:
Із зазначених інгредієнтів замісити м’яке тісто і відразу прибрати в холодильник на 1 час.
Із зазначених інгредієнтів замісити м’яке тісто і відразу прибрати в холодильник на 1 час.
2. Начинка 1:
Волоські горіхи змішати з родзинками, корицею, сухарями і цедрою. Цукор з водою, довести до кипіння, зняти з вогню, додати лимонний сік і ром. Влити в горіхи. Перемішати і остудить.
Волоські горіхи змішати з родзинками, корицею, сухарями і цедрою. Цукор з водою, довести до кипіння, зняти з вогню, додати лимонний сік і ром. Влити в горіхи. Перемішати і остудить.
3. Начинка 2:
Мак смшеать з в’яленою журавлиною і панірувальними сухарями. Цукор з водою, довести до кипіння, зняти з вогню, додати лимонний сік і ром. Влити в мак. Перемішати і остудити. Дістати тісто з холодильника, поділити на 2 рівні частини і розкачати кожну в пласт розміром 30*25 див. На перший пласт викласти горіхову начинку рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Накрити другим пластом і нанести на нього макову начинку. Згорнути не тугий рулет, защипнути краю і прибрати в холодильник разом з листом на 1,5 години. Духовку розігріти до 170 градусів. Перед выпечой змастити взболтанным яйцем і випікати до готовности.
Мак смшеать з в’яленою журавлиною і панірувальними сухарями. Цукор з водою, довести до кипіння, зняти з вогню, додати лимонний сік і ром. Влити в мак. Перемішати і остудити. Дістати тісто з холодильника, поділити на 2 рівні частини і розкачати кожну в пласт розміром 30*25 див. На перший пласт викласти горіхову начинку рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Накрити другим пластом і нанести на нього макову начинку. Згорнути не тугий рулет, защипнути краю і прибрати в холодильник разом з листом на 1,5 години. Духовку розігріти до 170 градусів. Перед выпечой змастити взболтанным яйцем і випікати до готовности.