Пиріг сирний маннік на сметані з ягодами

Як зробити смачний пиріг сирний маннік на сметані з ягодами в духовці рецепт.

Інгредієнти

В 100 г -196 ккал
Форма – 20 см

Цукор – 100 г
Яйця – 3 шт (150-160 г без шкаралупи)
Ванільний цукор – 10 г
Сметана 20% – 100 р
Манка їх м’яких сортів пшениці – 120 р
Сіль – 0,5 р
Розпушувач – 6 р
Сир – 300 г

Полуниця – 200-250 г

Пиріг сирний маннік на сметані з ягодами покроковий рецепт

1. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки з антипригарним шаром. Інструкцію щодо перерахунку інгредієнтів на інший розмір форми можна знайти в описі вздовж борту прокласти паперову стрічку. Сир будь-якої жирності з’єднати з яйцями, сметаною, сіллю, ванільним цукром і цукром, подрібнити блендером до бажаної консистенції додати манку з м’яких сортів пшениці і розпушувач, ретельно перемешать.

2. Залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі. У полуниці відрізати плодоніжки і розрізати кожну ягоду уздовж навпіл. Замість полуниці, підійдуть вишні, малина, абрикоси, сливи, яблука, груші. Тісто значно загусне, так як манка набухне. Вилити у форму, розрівняти, зверху викласти полуницю з зрізом вверх.

3. Всередину лепешняку, за бажанням, можна додати сухофрукти, від свіжих ягід він вийде клеклым. Випікати в розігрітій до 180 градусів С духовці на середньому рівні, без конвекції 40-50 хвилин. Злегка остудити формі, витягти і повністю остудити на решітці. Перенести на блюдо і за бажанням посипати цукровою пудрой.

4. Більше рецептів сирною випічки можна знайти за посиланням в описі. Пиріг виходить з вологою ніжною консистенцією, а ягоди прекрасно доповнюють вкус.