Як зробити Пиріг Тарт з лохиною рецепт простий 💞 ⠀ Він такий смачний, що я везла через все місто ледве вирваний шматочок, щоб пригостити подругу 😅 ⠀ Я поважаю кондитерське мистецтво і беру класичні рецепти і «облегчаю» їх, а не створюю щось несмачне, на цукрозамінники, без цукру, глютену, лактози… 😕 ⠀ В цей раз я надихнулася рецептом тарталеток з інжиром від @darkzip, але в підсумку створила свій, сподіваюся, маестро мене простить 😅 ⠀ Рекомендую робити 2 дні: ввечері зробили основу і крем, вранці зібрали. ⠀ ⠀
Інгредієнти
Для тесту:
✔️холодне вершкове масло – 90 грам
✔️борошно – 200 грам
✔️мигдальна борошно/фундучная – 25 грам, якщо немає, просто візьміть 225 г борошна вище
✔️цукрова пудра – 50 грам
✔️яйце С1 – 1 штука
⠀
Для крему:
✔️вершки 33% – 250 грам
✔️маскарпоне – 150 грам
✔️сік лимона – 30 грам
✔️желатин – 5 грам
✔️пудра цукрова – 2 ст ложки
✔️ваніль
Пиріг Тарт з лохиною покроковий рецепт
1. Готуємо тісто:
З’єднайте всі інгредієнти, крім яйця і вимісити до однорідної крихти.
Додайте яйце і вимісити.
Між 2 листами пергаменту розкачайте тісто дуже! тонко, близько 2 мм, приберіть прям в пергаменті в холодильник на 15-20 хвилин, тісто має гнутися, але не кришитися.
Дістаньте тісто з холодильника, розподіліть за формою, краю подрежьте гострим ножем. Приберіть на 1,5-2 години в морозильну камеру.
З’єднайте всі інгредієнти, крім яйця і вимісити до однорідної крихти.
Додайте яйце і вимісити.
Між 2 листами пергаменту розкачайте тісто дуже! тонко, близько 2 мм, приберіть прям в пергаменті в холодильник на 15-20 хвилин, тісто має гнутися, але не кришитися.
Дістаньте тісто з холодильника, розподіліть за формою, краю подрежьте гострим ножем. Приберіть на 1,5-2 години в морозильну камеру.
2. Поки робимо крем:
Доводимо до кипіння вершки з ваніллю і лимонним соком..
Далі треба додати желатин і добре розмішати. У мене був листової, заздалегідь замочила.
З’єднайте вершки з маскарпоне і пудрою і подрібніть блендером, накрийте харчовою плівкою в контакт з кремом і приберіть в холодильник.
Доводимо до кипіння вершки з ваніллю і лимонним соком..
Далі треба додати желатин і добре розмішати. У мене був листової, заздалегідь замочила.
З’єднайте вершки з маскарпоне і пудрою і подрібніть блендером, накрийте харчовою плівкою в контакт з кремом і приберіть в холодильник.
3. Продовжуємо готувати тісто:
Дістаємо нашу форму з морозилки і відправляємо в духовку 175 градусів 25 хвилин. Тарт повинен бути прям румяным.
Дістаємо нашу форму з морозилки і відправляємо в духовку 175 градусів 25 хвилин. Тарт повинен бути прям румяным.
4. Збираємо:
Добре збийте крем і наповніть ним остигнула основу для тарта.
Зверху викладіть улюблені фрукти/ягоди.
Можна подавати, а можна прибрати в холодильник, щоб крем стабилизировался.
Добре збийте крем і наповніть ним остигнула основу для тарта.
Зверху викладіть улюблені фрукти/ягоди.
Можна подавати, а можна прибрати в холодильник, щоб крем стабилизировался.
5. Поки писала, зрозуміла, що рецепт здається складним, але по суті все зрозуміло, особливо, якщо розділити збирання і приготування.
В результаті ви отримуєте десерт на тонкому, хрусткому тесті, легкий крем з кислинкою і соковитими ягодами.
В результаті ви отримуєте десерт на тонкому, хрусткому тесті, легкий крем з кислинкою і соковитими ягодами.