Пару тижнів тому в будинку випадково опинилися гливи. І я відразу зрозуміла для чого – для смачного пирога з куркою і грибами. Смачний, ситний, дуже вершковий 😍 Гливи порівняно з печерицями солодкуваті гриби і більш щільні, тому доя грибних начинок ідеальні. На мій смак, звичайно 😉 Тісто виходить дуже смачне і комфортна в роботі. Його можна використовувати для будь-яких пирогів. Розсипчасте, але не таке щільне, як класичне пісочне. Загалом, дуже рекомендую спробувати! 👌
Інгредієнти
Тісто:
260 г борошна
8 г розпушувача
щіпка солі
15 г цукру
100 г вершкового масла
80 г сметани
1 яйце
Начнка:
400 г глив
1 цибулина
сіль перець за смаком
200 – 250 г вареної курки
3 яйця
200 мл вершків жирністю 20%
50 г сиру
Пиріг з куркою і грибами покроковий рецепт
1. Для тіста змішати борошно з цукром, розпушувачем і сіллю, додати масло, нарізане кубиками і розтерти руками в крихту. Додати яйце і сметану і замісити м’яке тісто. Довго вимішувати не потрібно. Прибрати в холодильник на 1 годину. Для начинки дрібно нарізати цибулю, обсмажити на рослинному маслі, додати дрібно нарізані вешенки.
2. Готувати 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім додати нарізану курку, зменшити вогонь до середнього. Посолити, поперчити і готувати все разом ще 5 хвилин. Остудити. Духовку розігріти до 180 градусів. Форму для випічки вистелити пергаментом. Тісто розкачати за розміром форми, включаючи боки, викласти начинку.
3. Прикрасити обрізками тесту за бажанням. Приготувати заливку – змішати яйця з вершками і сиром. Залити зверху начинку і випікати пиріг до готовності приблизно 45-60 хвилин. Подавати як в теплом, так і в холодному вигляді. Це дуже смачно!