Пиріг з виноградом і кремом нагорі

Як зробити смачний Пиріг з виноградом і кремом нагорі простий рецепт.

Інгредієнти

180 г борошна
1 ч. л. розпушувача
1/4 ч. л. соди
120 г дрібного цукру
90 г вершкового масла, кімнатної температури
50 г грецького йогурту/сметани
2 ст. л. рослинного масла
2 великих яйця
1 ч. л. ванільного екстракту (у мене ванілін)
темний виноград без кісточок (або будь-яка інша ягода, за смаком)

Пиріг з виноградом і кремом нагорі покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 С. Покласти в чашу міксера розм’якшене вершкове масло з цукром і рослинним маслом. Збити все до пишного стану. Додати яйця, грецький йогурт (сметану) і ванільний екстракт, продовжуючи збивати. Змішати і просіяти всі сухі інгредієнти; борошно, соду, розпушувач. В три заходи, додати в тісто сухі інгредієнти… Форму 22-23 см викласти попередньо змоченою у воді і віджатою пекарської бумагой.
2. Розподілити тісто за формою. Зверху розкласти ягоди винограду (або інші ягоди; малина, вишня, тощо) і поставити пиріг в розігріту духовку на 40-45 хв. Як завжди орієнтуватися по своїй духовці, і готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Готовий пиріг дістати з духовки і дати йому остудитися перші 15 хв. у формі. Потім перевернути, дістати з форми і зверху викласти ЗА БАЖАННЯМ крем з вершків. Для цього ЗБИТИ вершки (300-350 мл) з цукровою пудрою (80-90 г) до м’яких піків!

3. Пиріг поставити в кільце і розподілити зверху крем. Прибрати пиріг в холодильник мінімум на 4 ч. А можна приготувати ВАНІЛЬНУ ГЛАЗУР і прикрасити нею пиріг. Для ванільною глазурі: 1/3 ст. цукрової пудри, 2 ст. л. молока, насіння 1/2 ванільного стручка. Просто змішати разом цукрову пудру, молоко і насіння ванілі. Остиглий пиріг повністю покрити глазурью.