Пиріг з яблуками і заварним кремом простий рецепт в духовці 🥧 Пиріг, яким просто неможливо насолодитися! 🥰 Ну такий він мені хороший – не можу намилуватися! А який смачний! А бюджетний!
Інгредієнти
Для тесту:
2 яйця
100 г цукру
100 мл молока
100 г вершкового масла (або 50/50 з рослинним)
Цедра 1-го лимона (факультативно)
250 г борошна
2 ч. л розпушувача
Для крему:
1 жовток
70 г цукру
Неповна ст. л крохмалю
неповна ст. л борошна
250 мл молока
Для начинки: 2 яблука
Пиріг з яблуками і заварним кремом покроковий рецепт
1. Готуємо крем: ⠀ Жовток змішати з цукром, додати молоко і перемішати до однорідності. ⠀ Вспыпайте крохмаль з борошном, добре перемішайте, щоб не було грудочок. ⠀ Поставити на маленький вогонь і довести, помішуючи, до кипіння. ⠀
2. Перекласти крем у кондитерський мішок. ⠀ Готуємо тісто: Яйця збити з цукром. ⠀ Додати цедру лимона, молоко, розтоплене масло. Перемішати. ⠀ Всипати борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності. ⠀
3. Яблуко нарізати часточками. ⠀ У форму 24-25 см викласти тісто. Видавити крем спіраллю на тісто (дивись відео) У проміжки між кремом вставити часточки яблук. ⠀ Випікати при 180С 45 хвилин. ⠀ Остудити. Посипати цукровою пудрой.
Відео рецепт 👇