Пиріжки на молоці з закваскою та дріжджами

Мамині пиріжки на молоці з закваскою та дріжджами рецепт простий 😊

Інгредієнти

500 г борошно вс
25 г цукор
8 г сіль
250 г молоко
12 г дріжджі пресовані (або 4 р сух.інстру) – якщо немає закваски або робите на залишках
100 г закваски (пшенична будь-яка) або залишків закваски (якщо її немає, то нічого не додавати)
20 г олія рослинна
40 г масло вершкове

Пиріжки на молоці з закваскою та дріжджами покроковий рецепт

1. З’єднати всі інгредієнти, крім вершкового масла. Заміс 8-10 хвилин до еластичності. Далі продовжити заміс, додаючи масло з холодильника частинами. Далі на вибір: А) Бродіння з дріжджами або залишки закваски +дріжджі: 1,5-2 часа.
2. Через 45 хвилин обминка (складання). Б) Бродіння тільки на заквасці: 3,5-4 години. Через 45 хвилин обминка (складання). Далі поділити тісто в кульки по 40-50 г (я робив 40 г). Отлежка 10-15 хвилин. Розкачати і наліпити пирожки.
3. Розстойка під плівкою або рушником 20-30 хвилин. Для тіста тільки на заквасці 60-80 хвилин. Перед випічкою змастити пиріжки яйцем. Випікати 13-15 хвилин при 170-190С з конвекцією. Без конвекції на 5-6 хвилин довше. Зберігайте рецепт і печіть у задоволення!