Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста в духовці з штрейзеля

Сьогодні у мене Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста в духовці з штрейзельной крихтою рецепт 🍒. Тісто на воді, готується безопарним способом, але яке ж воно ніжне, здобне і повітряне, дуже-дуже смачна!

Інгредієнти

На 12 досить великих пиріжків.
Тісто:
Борошно 300 г
Вода 70 мл
Сіль 5 р
Цукор 55 р
Дріжджі пресовані 18 г( сухі 6 м)
Яйця 2 шт ( середні С1)
Олію вершкове 30 р

Начинка:
Вишня свіжа без кісточок 400 р
Цукор 100 р
Крохмаль кукурудзяний 20 р

Крошка – штрейзель:
Масло вершкове 30 г кімнатній t
Цукор 35 р
Борошно 40 г
Цукор ванільний 4 г

Пиріжки з вишнею з дріжджового тіста в духовці з штрейзеля покроковий рецепт

1. Начинка:
В сковороду з товстим дном покласти вишню, присипати цукром 50 г із загального кол-ва, дати постояти 15-20 хвилин, поки вишня не пустить сік. Цукор, що залишився з крохмалем. Поставити сковороду з вишнею на середній вогонь,при нагріванні соку виділитися більше, коли сік закипить додати крохмаль з цукром, перемішати. Від крохмалю вишня побіліє, довести начинку до кипіння, проварити до загустіння близько 1-2 хвилин. Остудить.

2. Крошка – штрейзель:
Змішати всі інгредієнти, перетерти в крошку.

3. А теплій воді розчинити дріжджі, цукор, сіль. Додати збиті яйця, просіяне борошно, м’яке вершкове масло. Тісто вимішувати 10 -12 хвилин , повинно вийти гладке, еластичне, трохи липковатое тісто. Я завжди замішую тісто в тестомесе. Тісто округлити, покласти в миску ,змащену рослинним маслом, затягнути пленкой.

4. Поставити в тепло підходити. Тісто має подвоїтися в обсязі. Коли тісто підійде, обім’яти його і знову дати підійти. Після другого под’ема тісто розділити на 12 рівних частин. Кожну частину підкотити в гладкий кулю, накрити плівкою, залишити відпочити на 10 хвилин. Потім ліпити пиріжки.. Тісто липковатое, при ліпленні користуйтеся мукой..

5. Готові пиріжки укласти на деко, застелений папером для випічки, накрити плівкою, дати підійти. Перед випічкою змастити пиріжки збитим яйцем+ 1 ч. л. молока, посипати штрейзельной крихтою. Випікати при t 200 гр 15-20 хвилин до зарум’янювання. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.