Пишні оладки на кефірі з содою і яйцем

Як смачно зробити Пишні оладки на кефірі з содою і яйцем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Оладки на кефірі. Нарешті, я знайшла ідеальний рецепт 👌🏻

Інгредієнти

Кефір – 250 мл (кімнатної температури, підігрітий в мікрохвильовці не вважається)
Ідеальний варіант для кефіру – це налити склянку з вечора і залишити на ніч при кімнатній температурі, кефір повинен трохи розшарується і піти бульбашками.
Сіль – щіпка
Цукор – 1.5 ст. ложки
Яйце 🥚- 1 шт
Борошно – 200 гр
Рослинне масло – 1 ст. ложка (в тісто)
Сода – 0,5 чайної ложки ( 5 гр)

Пишні оладки на кефірі з содою і яйцем покроковий рецепт

1. Змішати кефір з сіллю і цукром, добре розмішати. Додати яйце 🥚, борошно і рослинне масло, добре вимішати, тісто виходить досить густе, тільки після цього додати соду, добре вымешиваете і накриваєте щільно харчової пленкой.

2. Робите три-чотири отвори і відправляєте в тепле місце на 15 хвилин. Не перемішуючи тісто смажите оладки на рослинному маслі по хвилинці з кожної сторони під закритою кришкою на середньому вогні 🔥

3. Готові оладки 🥞 викладіть на паперовий рушник. Оладки 🥞 виходять дуже пишні і ніжні. Ідеально подавати зі сметаной.