Як смачно зробити Пюре з цвітної капусти з опеньками і яйцем пашот простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
1 середній качан цвітної капусти, розібрати на суцвіття
1 зубчик часнику
20 гр вершкового масла
2 ст. л. трюфельного масла (або хорошого оливкової)
2 столові ложки сиру пармезан (плюс ще для посипання)
200 гр грибів ( у мене заморожені опеньки)
1/2 головки цибулі
2 ст. л. оливкової олії (для смаження грибів)
2 ст. л. ливочного масла
сіль і перець за смаком
2 яйця
1 ст. л. оцту
ситечко
каструлька
Пюре з цвітної капусти з опеньками і яйцем пашот покроковий рецепт
1. Доведіть каструлю з підсоленою водою до кипіння. Додайте суцвіття цвітної капусти і готуйте 18-20 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Злийте воду . В кухонний комбайн складіть приготовану цвітну капусту, зубчик часнику, трюфельне масло, сир пармезан, вершкове масло сіль і чорний перець за вкусу.
2. Пробийте до кремоподібного стану, спробуйте і, при необхідності відрегулюйте сіль-перець. Обсмажте гриби в невеликій кількості вершкового і оливкового масла (близько 12 хвилин -час залежить від самих грибів). Додайте цибулю, обсмажте ще 2-3 минуты.
3. Посоліть, поперчіть. Яйця пашот. Щоб вони були красивими (на мій смак) – я роблю наступне 1) не солю воду для варіння яєць 2) додаю 1 ст. л. оцту 3) перед тим як варити яйце, я виливаю його в ситечко. Зайва рідина стікає і яйце виходить без зайвих смужок белка.
4. Або мені подобається трюк Джеймі Олівера з харчовою плівкою(коли яйце варять не безпосередньо у воді, а в харчовій плівці) Викладаємо пюре з цвітної капусти на тарілку, зверху декоруємо обсмаженими грибами, зверху яйце-пашот. Можна посипати сиром пармезан і не забудьте додати улюблену зелень – щоб око радів 😁 .
5. Щоб не створювати ілюзій – скажу чесно, що в родині думки розділилися на тему пюре. Син , чоловік і я з’їли із задоволенням… А 6-річна дочка відмовилася їсти зовсім. Що ж поробиш… Мабуть це “не її рецепт”.