Радянський паска старовинний

Радянський паска старовинний рецепт в духовці. Пропоную Вам рецепт ідеальної на мій погляд випічки. Дуже ніжний, повітряний паска з книги 1950р про смачною та здоровою їжі, така була практично у кожного в Радянські часи. Рецепт трохи адаптований. Заміс тривалий, але він того вартий.

Інгредієнти

На 6 шт, діаметром 9 см:

Опара:
160г теплого молока
2 яйця + 2 жовтки
180г цукру
18 г свіжих дріжджів (за рецептом було 24, забагато)
4г солі
160г м’якого вершкового масла
330г борошна (у мене з вмістом білка 12)
бродіння 7-10 годин

Тісто:
вся опара
ванілін
200г борошна
150 г родзинок
Всі інгредієнти кімнатної температури. Дріжджі обов’язково свіжі пресовані!

Радянський паска старовинний покроковий рецепт

1. З вечора ставимо опару. З’єднуємо молоко, дріжджі, перемішуємо. Додаємо яйця, цукор, перемішати. Вводимо борошно і сіль, об’єднуємо до однорідності. Самим останнім в опару йде масло. Перемішати до повної однорідності. Опара буде нагадувати крем. Накриваємо і залишаємо на столі на ніч (при 21-23С).
2. Опара готова коли вона збільшиться в 3 рази і почне трохи осідати в центрі. Готову опару прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Через 30 хвилин додати борошно, ванілін і замісити тісто. Заманюємо руками або міксером до проби наиглютеновое вікно. Тісто буде дуже м’яке, однорідне, эластичное.

3. Борошно не додавати. Тільки вивішування. Пару разів за час замісу прибираємо тісто на 15 хв. в холодильник. У мене на заміс разом з охолодженням йде близько 40-50 хвилин. У готове тісто додавати родзинки, накрити і дати відпочити в теплі 50 мин.
4. Обережно обім’яти і залишити в теплі до збільшення в 2 рази. Ділимо на кількість пасок, розкладаємо у формочки, накриваємо і даємо підійти в теплі до краю форми. Випікати цей діаметр при 170С.

5. У мене йде 24 хвилини. Приблизно на 15й хвилині я прикрила фольгою верхівки, так як вже добре зарум’янилися. Якщо будете пекти великі, то при 150С.