Різдвяний гусак в духовці з яблуками і апельсинами

Як смачно зробити Різдвяний гусак в духовці з яблуками і апельсинами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

🎄гусак
🎄яблука (2-3шт.)
🎄апельсини (2шт.)
🎄можна печериці

Маринад:
🎄часник (2-3 головки)
🎄перець запашний
🎄сіль
🎄мед
🎄гірчиця
🎄соєвий соус за бажанням

Різдвяний гусак в духовці з яблуками і апельсинами покроковий рецепт

1. Приготувати рукав для запікання. Гусака вимити, часник пропустити через прес, змішати з перцем, сіллю, медом і гірчицею. Обмазати цією сумішшю гусака зверху і всередині. Помістити його в рукав і зав’язати слегка.
2. Відправити в такому вигляді на добу на холод – я зберігаю на холодному балконі, можна в холодильнику. Через добу в гусака покласти нарізані четвертинками апельсини та яблука. Навколо теж покласти. Можна додати печериці (в сметані з сіллю і часником). Зав’язати рукав для запекания.

3. Відправити випікатися в розігріту духовку при 180°С. Перший годину – 180°, потім зменшити до 150-160°С. Великий гусак запікається близько 3 годин. Якщо зверху сильно запікся, накрити фольгою. Можна ще на 1 годину залишити у вимкненій духовці потомиться.