Різдвяний рулет з маком з дріжджового тіста

Як смачно зробити Різдвяний рулет з маком з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Різдвяний рулет (Угорська Бейгли). Хтось скаже, що це і не рулет зовсім, у звичному розумінні, і буде правий. Але мені так зайшла ця подача, що готую тепер так. Рецепт я взяла в журналі у Джеймі Олівера, в Угорщині не було, так що про класику не скажу. Але з мотивів, так. У кого немає кільцевої форми, можете і у вигляді простого рулету зробити.

Інгредієнти

молоко – 125 мл
дріжджі сухі – 5 г (або згідно інструкції)
цукор – 75 г
борошно пшеничне – 300 г
яйця – 2 шт.
масло вершкове розм’якшене – 50 г

начинка:
горіхи – 100 г
мак – 75 г
кориця – 1/2 ч. л.
цедра 1 лимона
молоко – 50 мл
цукор – 50 г
масло вершкове – 100 р

цукрова пудра для подачі

Різдвяний рулет з маком з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Молоко трохи підігріти (не вище 40°), висипати дріжджі і щіпку цукру, перемішати і залишити на 10-15 хвилин до появи піни. У велику миску просіяти борошно, додати дрібку солі. Влити дріжджову суміш, розмішуючи виделкою. Додати 1 яйце і 1 жовток (білок зберегти для начинки). Додати масло, замісити тесто.
2. Скатати в кулю, прибрати в миску, накрити і залишити підходити на 1-1,5 години. Для начинки горіхи подрібнити. Скласти В сотейник мак, корицю, цедру, молоко. Прогрівати пару хвилин. Додати трохи збитий білок, 75 р олії, горіхи і цукор. Готувати ще пару хвилин. Зняти з вогню, остудити. Розтопити масло, що залишилося, остудить.
3. Тісто розкачати у великий прямокутник, змастити маслом, розподілити начинку. Загорнути в щільний рулет, з’єднати кінці і викласти в круглу кільцеву форму (при необхідності форму змастити). Накрити і залишити підходити ще на 20 хвилин. Випікати рулет при 180° приблизно 40-45 хвилин до готовності і золотистої скоринки. Остудити, посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!