Різдвяний сирний бездріжджовий штоллен

Той самий різдвяний СИРНИЙ БЕЗДРІЖДЖОВИЙ ШТОЛЛЕН, який ви вже кілька років готуйте на свої зимові свята, зробивши його сімейною традицією 🎄, якщо подобаються мої рецепти ❤ Даруйте ваші смачні штоллени своїм близьким – адже це смачний і теплий подарунок, приготований з любов’ю.

Інгредієнти

🎄250г м’якого вершкового масла
🎄250г цукру
🎄2 яйця
🎄250г сиру (9% краще) з брикету (не зерно)
🎄цедра і сік 1 лимона
🎄1 пакет ванільного цукру
🎄550-600г борошна
🎄15г розпушувача
🎄200г подрібненого мигдалю
🎄100г апельсинових (імбирних та ін) цукатів (нарізати кубиком)
🎄250г родзинок, вимоченого ніч у коньяку (ром, лікер) – для дітей вимочувати в апельсиновому соці або чаї в холодильнику
🎄100г вершкового масла для змащування
🎄цукрова пудра для посипання

Різдвяний сирний бездріжджовий штоллен покроковий рецепт

1. Масло збити з цукром, додати яйця, збити, додати сир без крупинок ( у мене Корівка з Кореновки 9%), додати цедру і сік одного лимона, 1 пакет ванільного цукру, збити. Просіяти борошно і розпушувач, замісити трохи липке тесто.

2. Додати подрібнений мигдаль, нарізані дрібними кубиками цукати. В кінці додати родзинки, вимочений ніч у коньяку ( ром, лікер) і присипаний борошном. Хто не любить алкоголь, можна вимочити в апельсиновому соку (у холодильнику) або чорному чае.

3. Духовка розігріта до 180°С. Мокрими руками сформувати 3, 4 або 6 овальних штолленов (в залежності від потрібного вам кількості), намагаючись, щоб родзинки був усередині, інакше пригорить. Я формую буханця у вигляді рулету, виклавши родзинки всередину пласта тіста і звернувши його. Випікати на змащеному пергаменті 40-60 хвилин. Під поставте деко другий з сіллю або з декількома шарами фольги, щоб низ не пригорел.

4. Гарячі штоллени рясно змастити зверху і знизу 100 г розтопленого вершкового масла, рясно посипати цукровою пудрою і , як охолонуть, можна їсти відразу або загорнути у фольгу і зберігати близько 3х тижнів у прохолодному місці, на балконі для вызревания.

5. Штоллен стає більш ароматним, ніжним, пухким. Сирний штоллен можна і не витримувати, він смачний відразу. Варіант без алкоголю я раджу зберігати не більше 7 днів на холоде.