Як зробити Ромову бабу рецепт простий.
Інгредієнти
100 мл рома
100-150 г родзинок (без кісточок)
200 мл молока
2 яйця
150 г цукру
100 г вершкового масла
500-550 г борошна
7 г сухих дріжджів
Просочення:
300 мл води
200-250 г цукру
50 мл рому (за бажанням)
Цукрова глазур:
200 гр цукрової пудри
1 ч. л лимонного соку
Вода
Ромова баба покроковий рецепт
1. 1. Родзинки замочити в ромі. Залишити на той час, поки підходить опара.
2. Молоко підігріти (воно повинно бути тепле, не гаряче). Додати 1 ч.л. цукру, перемішати. Додати дріжджі, 100 г борошна, перемішати. Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце на 30-40 хвилин.
3. Опара повинна збільшитися в два рази.
4. Масло кімнатної температури розтерти з цукром.
5. В опару додати яйця і перемішати! Додати збите масло. Все перемішати з допомогою міксера до однорідного стану.
6. Додати віджатий від рому изюм.
2. Молоко підігріти (воно повинно бути тепле, не гаряче). Додати 1 ч.л. цукру, перемішати. Додати дріжджі, 100 г борошна, перемішати. Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце на 30-40 хвилин.
3. Опара повинна збільшитися в два рази.
4. Масло кімнатної температури розтерти з цукром.
5. В опару додати яйця і перемішати! Додати збите масло. Все перемішати з допомогою міксера до однорідного стану.
6. Додати віджатий від рому изюм.
2. 7. Додати борошно, замісити тісто. Накрити рушником і відправити на 30-40 хвилин в тепло, щоб тісто добре піднялося, стало повітряним, пишним!
8. Тісто потрібно розподілити по формах.
9. Для ром баб підходять форми для кексів, або силіконові або металеві. Формочки змащуємо маслом, заповнюємо тістом, орієнтоване на 2/3 форми, але знову ж поекспериментуйте, щоб зрозуміти як краще підніметься булочка. Заповнені форми потрібно залишити на 10-15 хвилин, щоб вони підійшли! Далі відправляємо в духовку на де 25 хвилин. Щоб булочка піднялася і зарум’янилася!
10. Дати добре охолонути, повинні бути повністю холодними!
8. Тісто потрібно розподілити по формах.
9. Для ром баб підходять форми для кексів, або силіконові або металеві. Формочки змащуємо маслом, заповнюємо тістом, орієнтоване на 2/3 форми, але знову ж поекспериментуйте, щоб зрозуміти як краще підніметься булочка. Заповнені форми потрібно залишити на 10-15 хвилин, щоб вони підійшли! Далі відправляємо в духовку на де 25 хвилин. Щоб булочка піднялася і зарум’янилася!
10. Дати добре охолонути, повинні бути повністю холодними!
3. 11. Готуємо просочення. Змішуємо цукор з водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і на повільному вогні варимо до розчинення цукру! Хвилин 20! Остудити і додати ром!
12. Як просочуємо? Я це робила з допомогою шприца, протикаючи булочку і заливаючи в неї сироп. Наприкінці повністю опускаючи в сироп на пару секунд! Ставимо на решітку щоб стік зайвий сироп. Можливо, це не правильний спосіб!
13. Глазур: у цукрову пудру додаємо лимонний сік, і, поступово маленьким крапельками додаємо воду. Все це при постійному помішуванні. Маса повинна бути не рідкою, а пластичної! Так щоб ви могли ромову бабу покрити цією глазур’ю і вона могла трохи стекти, для краси! Покриваємо їй все булочки і готово! Дати ще трохи просочитися і їсти!
12. Як просочуємо? Я це робила з допомогою шприца, протикаючи булочку і заливаючи в неї сироп. Наприкінці повністю опускаючи в сироп на пару секунд! Ставимо на решітку щоб стік зайвий сироп. Можливо, це не правильний спосіб!
13. Глазур: у цукрову пудру додаємо лимонний сік, і, поступово маленьким крапельками додаємо воду. Все це при постійному помішуванні. Маса повинна бути не рідкою, а пластичної! Так щоб ви могли ромову бабу покрити цією глазур’ю і вона могла трохи стекти, для краси! Покриваємо їй все булочки і готово! Дати ще трохи просочитися і їсти!