Ромова баба з просоченням і глазурю

Ромова баба з просоченням і глазур’ю рецепт простий. З Вербною неділею, друзі! Миру і добра наших домівках!🙏🌿🕊 Як завжди до свята захотілося що-небудь спекти.. Ромова баба – випічка з солодкого дріжджового тіста у вигляді кексу просочена ароматним сиропом, верх покривають глазур’ю або помадкою.

Інгредієнти

Опара:
Борошно 200
Молоко 150 г
Дріжджі сухі 5 г ( свіжі 15)

Тісто
Вся опара
Борошно 212 р
Вершкове масло 100 гр
Цукор 100 р
Яйце 2 шт ( дрібні)
Сіль 1/2 год л
Ванільний цукор-10г
Ізюм за бажанням

Просочення:
Вода 200 р
Цукор 200 р
Ром, коньяк

Глазур
Цукрова пудра 100 г змішати з соком лимона

Ромова баба з просоченням і глазур’ю покроковий рецепт

1. Готуємо опару: В молоці розчинити дріжджі, просіяне борошно, розмішати. Миску затягнути плівкою , поставити в тепле місце . Опара повинна піднятися, а потім впасти, це говорить про її готовність і зрілості. За часом це займе 2 години. Далі збити яйця, додати цукор, сіль, ванілін, просіяне борошно, опару. Поступово, невеликими шматочками вмішати м’яке вершкове масло в тесто.
2. В останню чергу додати родзинки, замішуємо тісто, тісто виходить дуже м’яким. Тісто покласти в миску, змащену рослинним маслом, затягнути плівкою, поставити в тепле місце на расстойку. В процесі розстойки зробити два рази обминку. Далі тісто розділити на шматочки вагою 55 г, округлити, покласти в змащені сл маслом формочки, накрити плівкою, залишити на расстойку.
3. Випікати при температурі 180* приблизно 20-25 хв. Випечені баби покласти на решітку, повністю остудити, потім прибрати в пакет і дати вистоїться від 5 до 8 годин. (я не вистоювала).
4. Далі зубочисткою зробити наколи з боку вузької частини, занурити в сироп на 10-15 сек викласти на решітку. Просочення: В кухлик влити воду, додати цукор, довести до кипіння, варити 2 хв, остудити, додати ром/ коньяк 2 ст л.
5. Чим довше выстаивались баби, тим більше часу знадобиться на просочення. Далі чайною ложкою нанести цукрову глазурь.