Російська пряник медовий хліб з житнього борошна

Як зробити Російську пряник медовий хліб з житнього борошна рецепт простий. А ми продовжуємо готуватися до Нового року та Різдва! І продовжуємо наш марафон «Різдвяні рецепти» 🎄

🌾 Серед зернових культур жито виділяється за змістом клітковини – 14 г (4,97 розчинної і 9,03 нерозчинної) порівняно з пшеницею – 11 г (2,75 розчинна і 7,2 нерозчинна).

🌾 Харчова цінність жита вища, ніж пшениці. Житнє борошно відрізняється від пшеничного меншою кількістю білків, однак за амінокислотним складом вони відрізняються більш високим вмістом окремих дефіцитних у харчуванні людини амінокислот. Так, лізину та метіоніну майже на 50 % більше, а і треоніна – на 15-20 %.

‼️Житнє борошно – це джерело вітамінів і мінералів.

👩🏻🔬 Вчені з інституту харчування Німеччини стверджують, що високий вміст магнію і злакової клітковини в їжі дозволяють знизити ризик виникнення цукрового діабету, крім того, житнє борошно містить менше крохмалю і має менший глікемічний індекс.

🍪 Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт «Печиво із житнього борошна». До речі, житні пряники були улюбленими ласощами на Русі.

💪🏼Справжній російський пряник «медовий хліб» — він неодмінно житній.

Інгредієнти

Борошно житнє – 300
Мед – 100
Цукор коричневий – 100
Яйце – 1 шт
Мускатний горіх – 0,5
Кориця – 1
Масло вершкове – 80

Російська пряник медовий хліб з житнього борошна покроковий рецепт

1. На середньому вогні розтопити мед, цукор і масло до легкого кипіння однорідної рідини. Остудити смесь.
2. В охолоджену суміш всипати борошно, корицю і мускатний горіх. Вимісити. Потім додати яйце, вимішати. Дати тісту відлежатися в холодильнику не менше часа.
3. Після отлежки сформовать і випікати при 180 С – 15-18 хвилин в залежності від величини тестових заготовок.