Розсипчастий плов з мясом на багатті в казані

Розсипчастий плов з м’ясом на багатті в казані простий рецепт. Настав час діставати казани і готувати на свіжому повітрі! Сьогодні покажу як я готую розсипчастий соковитий, ароматний плов в казані на дровах. Рис і спеції для плову придбайте на ринках, в крамницях, де продають спеції, сухофрукти та узбецьку посуд.

Інгредієнти

на казан 7,4 літра:
✔️1 кг рису сорту лазер
✔️1 кг м’яса (підійдуть: баранець задня і передня нога, ляшки, шия, м’якоть яловичини)
✔️1 кг моркви
✔️200 цибулі
✔️400 гр курдюка або 250-300 мл склянка олії (у мене лляне). Можна готувати тільки на курдюке або тільки на олії.
✔️суміш спецій для плову (кажу продавцеві скільки рису і мені замішують правильне кількість)
✔️2-3 головки часнику
✔️гострий перець стручком за бажанням – закладіть в казан і видаліть перед закладкою рису

Розсипчастий плов з м’ясом на багатті в казані покроковий рецепт

1. Курдюк великим кубиком і вытапливаем жир, прям в холодний казан, перемішувати тільки тоді, коли сторона підрум’яниться, як витопився жир дістаємо шкварки. У цьому відео я готую плов на суміші насіння та соняшникової масла.
2. Наливаю в казан і чекаю легкого димку. великі поліна дають постійний жар, тому доповідаю їх, трохи трісок, щоб відразу збільшилася потужність і обсмажую кісточки/ляшки, як подзолотились – дістаю. Перед закладкою основного м’яса додаю тріски і ще кілька полін, щоб казан не охолов
3. Заклали м’ясо, не заважаємо відразу, даємо схопитися скоринки, потім час від часу перемішуємо, коли м’ясо дає м’ясний сік – солимо. На цьому етапі можна додати трохи спецій Додаю цибулю, обсмажую так само на високому вогні, помішуємо постоянно.
4. Закладаємо моркву і обсмажуємо. Якщо у вас є жовта моркву, то беріть її, вона менше розварюється ніж червона. Тоді спочатку обсмажуємо з жовтою морквою, а потім додаємо червону, беріть 50/50.
5. Як обжарилось – наливаємо гарячу воду близько 1 літра, щоб майже повністю покрити м’ясо, додати часник. Часник попередньо помити і обрізати коріння. Додати решту спецій. Спробуйте на сіль!

Відео рецепт 👇