Розсипчастий рис на вершковому маслі на сковороді на гарнір

Як зробити найсмачніший Розсипчастий рис на вершковому маслі на сковороді на гарнір простий рецепт. Секрет розсипчастого рису! Найсмачніший я їла в Туреччині, звідти і рецепт👌🏻☺️ не забудьте зберегти і нагородити мене❤️перейшли подрузі😉 В Туреччині рис був схожий на басматі, але метод працює з усіма видами рису, я дам деякі тонкощі.

Інгредієнти

✔️рис (басматі або ваш улюблений сорт) 1 склянку
✔️гаряча вода від 1 до 1,5 склянки
✔️50 гр вершкового масла
✔️сіль за смаком

Замість води можна курячий бульйон, розведене трохи водою кокосове молоко

Розсипчастий рис на вершковому маслі на сковороді на гарнір покроковий рецепт

1. Рис промити до прозорої води, залишити у воді хвилин на 5-10, дати воді стекти. На сковороді розтопити масло, додати рис, обсмажити на середньої потужності рис 2 хвилини, заважаємо, не отходим.

2. Залити рис окропом – я беру до свого рісу 1:1, але деякі сорти потребують більше води, тому починаю з норми 1:1, потім в середині процесу можна додати воду, якщо не хватит.
3. Це завжди простіше, ніж випарювати надлишки. На цьому етапі рис солимо. Створюємо парову лазню – накриваємо рис пергаментним папером і зверху щільною кришкою, паримо рис від 15 до 25 хв в залежності від сорта.

4. У мене виходить в середньому 20 хв. Вимкнути, накрити рушником, дати постояти ще 10-15 хв. Готово.