Риба Тріска в лимонно-часниковому соусі

Як зробити смачну страву: Риба Тріска в лимонно-часниковому соусі рецепт простий. За 20 хвилин проста і смачна запечена тріска! ⠀ 👌 Виходить ніжна, соковита тріска з середземноморськими нотками в лимонно-часниковому соусі. ⠀ 👍 Ідеальне блюдо на вечерю, подаємо з салатом, але можна і з будь-яким гарніром.

Інгредієнти

Тріска – 650 гр

Лимонно-часниковий соус:
Сік лимона – 5 ст. л.
Оливкова олія – 5 ст. л.
Топлене масло (або вершкове) – 3 ст. л.
Часник (додаємо в кінці) – 5 зуб

Паніровка:
Борошно – 0,5 склянки
Коріандр мелений – 1 ч. л.
Паприка мелена – ¾ ч. л.
Кумін мелений – ¾ ч. л.
Сіль – 0,5 ч. л.
чорний Перець – 0,5 ч. л.

Для подачі:
Петрушка рубана – 2 ст. л.

Риба Тріска в лимонно-часниковому соусі покроковий рецепт

1. В чашку всипати всі інгредієнти для панірування, перемішати. ⠀ Для соусу змішати всі рідкі інгредієнти, крім часнику. ⠀ Тріску помити, обсушити паперовою серветкою. ⠀ Рибу занурюємо спочатку в лимонний соус, потім обвалюємо в паніровці. ⠀

2. У сковороду влити 2 ст. л. ложки рослинної олії, розігріти. Викладаємо в сковороду рибу, обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки, по 2 хвилини з кожного боку. ⠀ Залишився лимонний соус додаємо 5 зубчиків натертого часнику, перемішуємо. Залити цим соусом рибу в сковороді. ⠀

3. Сковороду з рибою поставити в нагріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин. ⠀ Готову рибу присипати свіжою зеленню і тут же подавать.

Відео рецепт 👇