Як зробити Рибний пиріг з листкового тіста з червоною рибою, шпинатом і яйцем рецепт простий в духовці. Штука пересічна, але приготуйте для нього соус і ось вже страва виходить з претензією та гостей почастувати не соромно 😄.
Інгредієнти
500 г філе червоної риби
500 г листкового тіста (у мене дріжджове)
2 цибулини
пучок петрушки
200 г крес-салату (я взяла просто салат з дачі 😅)
100 г шпинату
цедра і сік лимона
1 яйце (для змащування)
рослинна, вершкове масло для смаження
мускатний горіх
Рибний пиріг з листкового тіста з червоною рибою і шпинатом покроковий рецепт
1. Посмажте дрібно нарізану цибулю на суміші вершкового і рослинного масла, додайте порізаний шпинат, петрушку, половину салату, цедру і сік лимона, посоліть і приправте мускатним горіхом. 3-5 хвилин смажимо, поки зелень не скривиться 😅, додаємо столову ложку сметани. Кладемо все в сито і віджимаємо зайву рідину (це в соус).
2. Для соусу дрібно ріжемо другу половину салату, змішуємо з залишилася сметаною, додаємо рідина від зелені, сік лимона за смаком. Філе розрізаємо як книжку і кладемо всередину віджату зелень.
3. Тісто розгортаємо в два пласта, на один шар викладаємо рибу, змащуємо краю водою і накриваємо другим зверху. Защепляем краю, робимо надрізи зверху і змащуємо збитим яйцем. Запікаємо на пекарському камені «Гурман» 25 хвилин при 200C, подаємо з соусом. Приємного апетиту!