Рис з грибами шиітаке по японськи

Як смачно зробити Рис з грибами шиітаке по японськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це різновид такикоми гохан, рису, який вариться разом з додатковими інгредієнтами.
Кіноко – це гриби по-японськи, тому в якості додаткових інгредієнтів використовуємо гриби. В основному шиітаке, до них також можна додати шімеджі, або будь-які інші на ваш смак.

Інгредієнти

– Шиітаке – 250 гр
– Рис – 1 склянку (350 гр)
– Вода – 1 склянка (350 мл)
– Соєвий соус – 2 ст. л
– Мірін – 2 ст. л
– Саке – 2 ст. л
– Гранули даші – 1 ч. л (або сіль 1/2ч.л)
– Зелений лук – 2 стрілки

Рис з грибами шиітаке по японськи покроковий рецепт

1. У грибів ніжки підрізаємо і тонко нарізаємо капелюшки. Рис добре промиваємо. До рису додаємо мірін, соєвий соус, саке, гранули даші і заливаємо водой.

2. Зверху викладаємо гриби. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменшуємо до мінімуму і варимо 15 минут.

3. Через 15 хвилин, відключаємо, посипаємо нарізаною зеленою цибулею і залишаємо під кришкою ще на 10 минут.

Відео рецепт 👇