Салат суші шарами з червоною рибою і огірком

Як смачно зробити Салат суші шарами з червоною рибою і огірком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 151/6/7//16

Рис круглий – 250 г
Вода – 300 мл
Оцет яблучний – 25 мл
Сіль – 1/2 ч. л
Цукор – 1/5 ст. л
Огірок – 2 шт
Авокадо – 1 шт
Червона риба с/з (у мене форель)-300г
Сирний (або вершковий)сир – 200г

Салат суші шарами з червоною рибою і огірком покроковий рецепт

1. насамперед потрібно приготувати рис. Рис знадобиться звичайний, круглий, не пропарений. Добре промити , залити холодною водою і поставити на вогонь. Після закипання вогонь зменшити на мінімум і варити рівно 20 хвилин під закритою кришкою. Потім, вимкнути вогонь, накрити каструлю рушником спочатку, потім кришкою і залишити ще на 15 минут.

2. Для заправки з’єднуємо яблучний оцет, сіль і цукор, добре розмішуємо. Рис перекласти в пластикову або скляну посуд (щоб рис не окислився від оцту), залити заправкою і перемішати силіконової або пластиковою лопаткою. Огірки, авокадо і рибу дрібно нарізаємо. Форму застелити харчовою пленкой.

3. Викладаємо салат шарами: – 1 шар: риба – 2 шар: авокадо – 3 шар: сирний сир – 4 шар: огірки – 5 шар : рис. Верхній шар добре притискаємо лопаткою. Потім перевертаємо салат на пласке блюдо або дошку і прибираємо плівку. Я хотіла ще зверху рибу посипати кунжутом, але забыла.

4. Можна так само зібрати салат в кондитерському кільці або в порційних склянках. Тоді шари поміняти місцями – нижній шар рис, а верхній риба. Нарізати салат га квадратики і полити соєвим соусом. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇