Салат з баклажанами, морквою, перцем і цибулею простий рецепт. Сезон барбекю в повному розпалі, в Туреччині настають свята, тому питання про те, що запропонувати гостям до м’яса барбекю дуже актуальне. Пропоную вам спробувати дуже простий, але разом з тим дуже смачний рецепт салату з баклажанів. Впевнена вам сподобається🙌🏻
Інгредієнти
Баклажани – 1 кг
Сіль – 1 ч. л.
Морква – 1 шт
Цибуля – 1 шт
Солодкий перець – 1 шт
Часник – 4 зубчики
Петрушка
Цукор -2 ст. л.
Сіль – 1 ч. л.
Оцет 9% – 2 ст. л.
Вода – 2 ст. л.
Салат з баклажанами, морквою, перцем і цибулею покроковий рецепт
1. Баклажани миємо, сушимо, знімаємо шкірку смужками через один і нарізаємо кружечками завтовшки 5 мм Кладемо в миску, збризкуємо оливковою олією, викладаємо на деко, застелене пергаментом і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Готові баклажани виймаємо й даємо охолонути. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви або тонко нарізаємо аля жульен.
2. Цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями товщиною 3 мм Перець болгарський також миємо, чистимо, розрізаємо на 4 частини, а потім упоперек на смужки товщиною 5 мл Часник дрібно рубаємо. Петрушку так само. На сковороду наливаємо 2 ст ложки соняшникової олії, розігріваємо і викладаємо цибулю, потім моркву і перец.
3. Обсмажуємо 5 хвилин, потім додаємо часник, смажимо ще кілька хвилин, потім додаємо петрушку, перемішуємо і вимикаємо. Беремо контейнер викладаємо шар баклажанів (половину), зверху половину суміші з овочів, знову баклажани і знову овощи.
4. В стаканчику змішуємо оцет, воду, сіль і цукор. Виливаємо зверху на наш салат, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3 години. Контейнер бажано перевертати догори ногами і назад час від часу. ⠀ Подаємо, прикрашаємо зеленню по желанию!