Салат з бататом

Як приготувати незвичайний Салат з бататом рецепт простий і смачний. 🍠Дуже вагомий аргумент, чому батат слід готувати частіше👇🏻 ⠀ НАСА – національне агентство з дослідження космосу США розробляє програму по вирощуванню батату в тривалих космічних подорожах, в якості основного джерела їжі😁 Цей суперфуд зобов’язаний бути у вашому раціоні❤️ ⠀ Тому пропоную вам спробувати дуже смачний і корисний салат з цим супер-коренеплодом👌🏻🤗

Інгредієнти

500 грам батату
Оливкова олія
2 ст ложки рубаної петрушки
1 ст ложка дрібно посіченою кінзи
Щіпка перцю Чилі (не любите гостроту, не додавайте)
2 ст ложки дрібно нарізаного зеленого цибулі (можна взяти 1 ст ложку червоного цибулі, дрібно порубаного)
Горіхи пекан 30 грам крупно порубати

Для соусу:
2 ст ложки оливкової олії
1 ст ложка кленового сиропу (можна сироп агави або топінамбур або мед)
1 ст ложка винного оцту
1 год л лимонного соку
1 ст л апельсинового соку
1 год л тертого імбиру
1/4 год л кориці

Салат з бататом покроковий рецепт

1. Батат добре помити. Не чистити. Нарізаємо досить великими шматочками (спочатку кільцями 2 см завтовшки і потім кожне кільце на 4 частини). Кладемо на деко, застелене пергаментом. Збризкуємо оливковою олією, добре перемішуємо і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин до готовности.
2. У миску кладемо порізану зелень – петрушка, кінза, зелена цибуля. Туди ж щіпку червоного перцю Чилі. У шейкері для соусу змішуємо всі інгредієнти, добре взбалтываем.
3. Готовий батат теплим відправляємо в миску до зелені. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо соус і перемішуємо. Рекомендую не додавати весь соус відразу, додайте спочатку половину, перемішайте, спробуйте, додайте ще, якщо не хватает.