Салат з буряка, волоського горіха, чорносливу і часнику

Як смачно зробити Салат з буряка, волоського горіха, чорносливу і часнику простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже смачний салат, про який я якось забув, хоча готую його дуже часто. Смачний, апетитний і дуже популярний у нашій країні салат, його смак я пам’ятаю з дитинства, подавали на святковий стіл. ⠀
Буряки я віддаю перевагу запікати в духовці, при такому способі буряк не втрачає смак, частина якого, при варінні йде у воду. ⠀ Чорнослив ретельно промиваю і, якщо він занадто жорсткий, размачиваю у воді, він повинен бути ніжним і м’яким. Заливаю гарячою водою і залишаю на 20-30 хвилин, або до тих пір поки чорнослив не стане м’яким.

Інгредієнти

Запечена або варена буряк — 400 г;
Чорнослив — 180 г;
Волоський горіх — 80 г;
Запечений часник — 1 ст. л.;
Майонез — 3 ст. л. (можна замінити на олію, тоді страва стане менш калорійним і пісним);
Сіль — щіпка, далі за смаком.

Салат з буряка, волоського горіха, чорносливу і часнику покроковий рецепт

1. Буряк промити, почистити економкою, кожен коренеплід полити рослинним маслом, трохи посолити і загорнути в 2-3 шару фольги. Викласти у вогнетривку форму і запікати в попередньо розігрітій духовці до 190°С близько години, може і більше, залежно від розміру коренеплоду. Готову буряк, повинна легко проколюватися вилкой.

2. Остудити. Натерти на крупній тертці. ⠀ Волоський горіх ретельно перебрати, прибрати перетинки і шматочки шкаралупи. Нарізати ножем, шматочками, розміром з горошину. ⠀ Дві головки часнику очистити, розібрати на зубчики. Викласти зубчики часнику в маленький сотейник, залити олією так, щоб воно покривало чеснок.
3. Довести масло до кипіння і на середньому вогні томити, поки часник не стане м’яким, при цьому він не повинен горіти і сильно рум’янитися. Додати щіпку солі пробити блендером до однорідної гладкої консистенції. Остудити. ⠀ Чорнослив розмочити, віджати воду, видалити, якщо є, косточку.

4. Нарізати дрібним кубиком. ⠀ В миску викладаємо натерту буряк, додаємо подрібнені чорнослив і волоський горіх, столову ложку запеченого часнику, щіпку солі і заправляємо майонезом. Добре перемішати, подавати через кулінарне кільце, прикрасити чорносливом і горіхами. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇