Салат з буряком, апельсинами, сиром і руколою

Як зробити Салат з буряком, апельсинами, сиром і руколою рецепт простий. Не забудь ❤️ корисного салату. Склад незвичайний, для любителів оригінальних салатів… для консерваторів можна змінити інгредієнти за смаком.

Інгредієнти

– буряк 1 велика або кілька маленьких ⠀
– 1 апельсин (можна без)
– 100 гр сиру Фета ⠀
– рукола або листя вашого улюбленого салату пучок
– петрушка (можна без)

Для заправки: ⠀
– 50 мл оливкової олії ⠀
– сік лимона і апельсина по 1 ст. л.
– 1 ч. л зернистої гірчиці
– 1 ч. л. меду ⠀

Салат з буряком, апельсинами, сиром і руколою покроковий рецепт

1. Буряк запекти у фользі в духовці, час залежить від розміру буряків. У мене була велика, я запікала 50 хвилин при 180 градусах (можна поставити на 200 гр). Для заправки змішати оливкову олію, сік апельсина і лимона, мед і горчицу.

2. Нарізати середніми шматками очищену буряк і апельсин (очистити від кісточок і шкірки), фету кубиком . Викласти в миску рукколу, на нього буряк, сир, апельсин і залити заправкой.

3. Зверху петрушку за смаком. Я не солила салат, т. к. фета солона. Можна ще посипати кедровим або волоським горіхом, якщо хочеться. Підійде і обсмажену кешью.

Відео рецепт 👇