Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму в банках з маринадом простий рецепт. Не знаю, ростуть ще у вас кабачки чи ні, але в магазинах точно є за дуже хорошою ціною. ☺️👌 Тому пропоную закрутити кілька баночок класної закуски на зиму. Мені дуже сподобався результат. І робити швидко 👌
Інгредієнти
•3 кг очищених кабачків
•1 кг моркви
•1 кг ріпчастої цибулі
⠀
Маринад:
•300 мл рослинного масла
•300 г цукру
•2 ст. л. з невеликою гіркою солі
•200 мл оцту 9%
⠀
Вихід: близько 5 л
Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму в банках з маринадом покроковий рецепт
1. ⠀ Кабачки очистити від шкірки і насіння, якщо молоденькі не потрібно. Порізати дрібним кубиком. ⠀ Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю порізати чвертю кільця. Всі овочі скласти в варильний таз. ⠀ Для маринаду змішати всі інгредієнти разом і нагріти до повного розчинення цукру. ⠀
2. Гарячим маринадом залити овочі, перемішати. ⠀ Залишити на пару годин, періодично помішуючи. Овочі дадуть сік і вже на цьому етапі виходить смачно 😋- обов’язково спробуйте 😋 ⠀ Потім поставити салат на плиту. Від моменту закипання варити 15-20 хвилин. ⠀
3. За рецептом з форуму салат на цьому етапі розкладався в стерилізовані банки і закочується стерилізованими кришками. Але я додатково простерилизовала банки з салатом в духовці при 160 градусах 15 мин.
4. Можна це зробити в каструлі – від моменту закипання води хвилин 7. Потім закатала і закутала до охолодження. ⠀ Ви можете пропустити етап додаткової стерилізації, і відразу з каструлі розкласти салат в стерильну тару і закатати, потім укутати – безліч відгуків підтверджують, що він і так відмінно зберігається 👌