Салат запечені баклажани з перцем на зиму в духовці

Запечені перці з баклажанами (зимова заготівля). Мені хотілося написати цей пост ще в п’ятницю, але він вирішив бути недільним😂 Салат запечені баклажани з перцем на зиму в духовці простий рецепт. Я несильно загоняюсь із заготівель на зиму, виняток становлять томати і ткемалі, а, ну, ще пару баночок варення для млинців☺️ Але в цьому році на дачі якийсь дуже хороший перцевий урожай…і було прийнято рішення запекти, сховати в баночку і чекати зиму🤗

Інгредієнти

▪️2-2,5 кг перців (у мене різнокольорові)
▪️3 баклажана
▪️3 зубчики часнику
▪️пучок кропу
▪️пучок кінзи
▪️2 ст. л винного оцту
▪️2 ст. л бальзамічного соусу
▪️80гр оливкової олії
▪️копчена паприка
▪️сіль/цукор/чорний перець за смаком

Салат запечені баклажани з перцем на зиму в духовці покроковий рецепт

1. Все дуже просто. Всі овочі та зелень помити – обсушити. Перці і баклажани скласти в деко, скропити олією, баклажани наколоти виделкою або ножем (інакше вони вибухнуть і доведеться мити духовку😅) Запікаємо при 200С приблизно 40-45 минут.

2. Готові баклажани відкладаємо в сторону, перці вкриваємо фольгою і даємо їм упариццца. Баклажани очистити від шкіри і до них додати січену зелень, часник, сіль, перець, копчену паприку, цукор, оцет бальзамічний соус і оливкове масло.

3. Упарені перці почистити від шкіри і насіння, порізати смужками і додати до баклажанів. Все добре перемішати і спробувати на сіль/перець/ цукор. Якщо необхідно – добавить.

4. «Запечений салат» скласти в стерилізовані банки, закрити кришкою і зберігати в холодильнику☺️ Вживати просто так/ на хліб/в суп/в пасту.