Сациві з індички по грузинськи

Як зробити смачна страва Сациві з індички з грузинськи рецепт. Вперше я приготувала сациві за рецептом з одного з самих перших випусків журналу Гастроном давним-давно. Автор – грузинська жінка, чиє ім’я я не пам’ятаю. Але основні пункти вона пояснила дуже аргументовано і зрозуміло. Ідея лірувати жовтками – звідти. Мені подобається, щоб соус був густий, добре тримався на м’ясі, якого багато і без кісточок. З приводу автентичності сперечатися не буду, мені важливіше смак, ніж якісь правила.

Інгредієнти

1 кг філе стегна індички + крило або гомілку
3 великі цибулини
2-3 ст. л. топленого або звичайного вершкового масла
1 головка часнику
500-800 г очищених волоських горіхів
половинка гострого перцю
2 яєчних жовтка
1 ст. л. білого винного оцту або за смаком
1 ч. л. меленого чорного перцю
мелена гвоздика на кінчику ножа
мелена кориця на кінчику ножа
сіль за смаком
1 ст. л. меленого імеретинського шафрану
зерна граната для прикраси

Сациві з індички по грузинськи покроковий рецепт

1. Зваріть відвар з філе з крилом/гомілкою з невеликою кількістю солі, без спецій і коріння. Процідіть, м’ясо остудіть, наріжте шматочками з волоський горіх. ⠀ Поки готується відвар почніть готувати соус. Обсмажте дрібно нарізану цибулю на вершковому/топленому маслі або на знятому з відвару жирі (якщо є) до золотистого кольору. ⠀
2. Очистіть часник і гострий перець. ⠀ В чашу кухонного комбайна помістіть горіхи, часник, гострий перець, гвоздику, корицю і смажену цибулю. Подрібніть до стану маслянистої маси, в якій грузне ножа комбайна. ⠀ Горіхову масу перекладіть в сотейник, влити приблизно 1 склянка бульйону (його температура не важлива) і ретельно перемішайте. ⠀
3. Зменшіть вогонь до мінімального і підливайте відвар по половинку в горіхову суміш, часто перемішуючи. ⠀ Приправити оцтом, додайте змішані з гарячим бульйоном жовтки і воду від запареного шафрану. ⠀ Коли соус стане бажаної густоти – приблизно як майонез – зменшіть вогонь і готуйте 2-3 хвилини. ⠀
4. Покладіть в соус шматочки індички, доведіть до кипіння і проваріть 3-5 хв. ⠀ Перевірте сациві на сіль і гостроту, залиште під кришкою хвилин на 10. ⠀ Гарячим, теплим, холодним – по-різному смачно. Кращий гарнір – свіжий хлеб.

Відео рецепт 👇