Східний крем суп з баклажаном, булгаром, помідорами та цибулею простий рецепт.
Інгредієнти
Баклажани — 2шт
Булгур — 1 склянку
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Часник — 2 великих зубчики
Томати — 3 великих або у власному соку 300гр
овочевий Бульйон — 1,5 літра
Спеції: куркума — 1 ч. л., перець мелений чорний — 1/2 ч. л, перець червоний мелений гострий — за смаком у мене 1/4 ч. л, зіра — 1 ч. л, чебрець — 1/2 ч. л, орегано сушений — 1 ч. л. паприка мелена — 1,5 ч. л., сіль рожева за смаком, підсолоджувач — 1-1,5 ст. л за смаком щоб вирівняти кислоту томатів
Східний крем суп з баклажаном, булгаром, помідорами та цибулею покроковий рецепт
1. Баклажани з шкіркою запекти . У мене пішло 30 хв на 180 градусах. Цибулю порізати і згасити з часником. З готових баклажанів дістати ложкою м’якоть і відправити до цибулі. Томати очистити від шкірки, подрібнити і додати до решти інгредієнтів, додати томатну пасту, спеції перемешать.
2. Небагато згасити і додати бульйон. Варити 15 хв. збити блендером. Булгур пропекти на сухій сковороді або з додаванням олії до золотистої скоринки, потім залити водою (за інструкцією) і довести до готовности.
3. В тарілку викладаємо булгур, потім суп, прикрасити можна баклажаном, волоський горіхом, рослинну сметаною або вершками і Кинзой.
4. Готово!
Відео рецепт 👇