Як зробити Шоко торт з шоколадним мусом рецепт простий 🤩 Дуже простий у приготуванні, у теж час неймовірно смачний і не потребує особливих інгредієнтів або навичок.
Інгредієнти
на бісквіт:
2 шт. – яєць;
250 грам – цукру;
200 мл – молока;
100 мл. – рослинного масла;
300 грам – борошна;
4 ст. л. – какао;
1 ч. л. – соди;
1,5 ч. л. – розпушувача;
200 мл – крутого окропу.
на мус:
200 мл – вершків 33%;
100 грам – темного шоколаду.
Шоко торт з шоколадним мусом покроковий рецепт
1. Збити яйця і цукор до щільної піни, додати молоко і рослинне масло, добре перемішати міксером. Просіяти в загальну масу борошно і какао, додати соду і розпушувач. Збити міксером до однорідності. В кінці додати крутий окріп. Збити знову. Випікати у формі діаметром 19 див. ( Можна і ширше, залежить від потрібної висоти тортика на виході.)
2. Випікати при температурі 180° режим верх низ, до сухої лучинки, хвилин 40. Час випічки бісквіта індивідуально, залежить від особливостей Вашого духової шафи. Періодично перевіряйте на суху лучинку. Чим ширше діаметр, тим менший час випікання і навпаки. Готовий бісквіт охолодити і розрізати навпіл ребристим ножем.
3. Готуємо мус. Збити до піків вершки і додати розтоплений інтервалами в мікрохвильовці (або на водяній бані) темний шоколад. Збити до однорідної маси, довго не збиваємо, щоб маса не розшарувалася. Половину бісквіта розмістити в кільце з бордюрної стрічкою, затянуть.
4. мус Викласти крем, розрівняти і прибрати в холодильник для стабілізації на ніч або години 6 🤗 Дістати тортик, посипати какао порошком, зняти кільце і бордюрную стрічку 👋 Розрізати мега шоко торт і насолоджуватися неймовірним смаком з чашкою ароматної кави або чаю. 🤤 Всім чудових результатів.🤩
Відео рецепт 👇