Шоколадна паска з карамельної начинкою і глазурю

Таких пасок ви точно не їли. Шоколадна паска з карамельної начинкою і глазур’ю рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
270г молока
~370-380 г борошна
5 г сухих дріжджів
100 г цукру
2 яйця
60 г масла вершкового
50 г какао порошку

Карамельна начинка (вистачить на 2 шт)
125 г цукру
200 г вершків 33%
40 г масла вершкового
4 г солі
4 г желатину 24 г води
80 г горіхів

Глазур:
150 г цукру
50 г води
5 г желатину+30 г води

Шоколадна паска з карамельною начинкою і глазур’ю покроковий рецепт

1. Тісто:
Змішати борошно, какао, дріжджі і цукор, розбити сюди яйця і влити молоко кімнатної температури, додати розтоплене масло, замісити тісто. Обмовлюся, що я замішую міксером, але можна руками, до гладкого стану. Прибрати тісто в змащену олією миску і залишити підійти на 2 години в теплому місці. Тісто має збільшитися в два раза.
2. Розкласти його по формах. Заповнюйте форми на 1/2 тестом, не більше. Тесту вистачить на один великий паска розміром 12*12 і два маленьких розміром 9*9. Накрити заповнені формочки плівкою і залишити на расстойку на годину-півтора. Паски мають зрости приблизно в 2 рази. Духовку заздалегідь розігріти до 175 гр і випікати паски близько 35 хвилин. Повністю остудить.
3. Карамельна начинка.
Желатин залити водою, дати набрякнути. Цукор у сотейнику розтопити на середньому вогні до бурштинового кольору, паралельно нагріти вершки до 80 гр. Коли цукор розтопиться, влити вершки, перемішати, уварити до 106-108 гр. вершкове масло залити карамеллю, додати сіль, пробити блендером, додати набряклий желатин, знову пробити, з’єднати з горіхами, остудить.
4. Глазур:
Желатин залити водою, дати набрякнути. Зварити з води і цукор сироп (нагрівати до розчинення цукру), розпустити в сиропі желатин, перелити в миску і збити на високий оборотах міксера до побіління і загустіння. Регулюйте самостійно густоту, я збиваю глазур довше, щоб вона була щільніше і лягала прям шапочкой.

5. Збірка:
У пасок зрізати верхівку, вирізати серединку і заповнити начинкою. Накрити верхівкою паски, покрити глазур’ю. Прибрати паски в прохолодне місце, але не в холодильник. Начинка повинна стабілізуватися. Шоколадні гнізда краще знайдіть відео на ютубі. P. S. Ви легко можете додати у тісто, наприклад, рубаний шоколад, і спекти смачні шоколадні паски, якщо не хочете робити начинку.