Як зробити шоколадну Павлова з кремом і ягодами рецепт простий. Павлова – один з найсмачніших десертів на світі, друзі! Це ніжне, злегка похрустывающее хмара меренги і крему в поєднанні зі свіжими ягодами мало з чим здатна зрівнятися. Я спробувала приготувати шоколадну Павлову від Найджелла Волсон, і тепер не знаю, який варіант мені подобається більше – класичний або цей ❤️ Всім готувати обов’язково, це нереально смачно! Боятися не варто, навіть якщо ваша меренга вийде кривуватою або опаде – повірте, смак у неї точно буде приголомшливим на всі сто!
Інгредієнти
-6 білків яєць с0
-300 г цукру;
-3 ст л како порошку (просіяти)
-1 год л бальзамічного оцту;
-50 г гіркого шоколаду (дрібно порубати);
⠀
Крем:
– 500 г вершків для збивання;
-цукрова пудра за смаком;
– 500 г ягід;
-шоколад для прикраси;
Шоколадна Павлова з кремом і ягодами покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 160 С. Деко для випічки вистелити пергаментом для випічки; Білки збити до утворення щільної піни, потім поступово тонкою цівкою выспать цукор, продовжуючи збивати; Після на високій швидкості збити меренгу до утворення твердих піків; Вмішати оцет, какао і порубаний шоколад, не вимішуючи надто ретельно, смужки і розлучення допустимі;
2. Накресліть на підготовленому пергаменті коло діаметром 20 см, викладіть меренгу і розподіліть її по колу; Поставте деко в розігріту духовку і тут же отбавьте температуру до 150 С. Випікайте близько години. Зверху на меренге утворюється щільна скоринка, а всередині вона повинна залишитися нестабільною і вологою;
3. Вимкніть духовку і залиште десерт остигати в закритій духовці. Для крему холодні вершки збийте в крем, додайте цукрову пудру до смаку. Потім викладіть крем на остиглу меренгу. Зверху прикрасьте ягодами і натертим шоколадом.