Шоколадна сирна паска з желатином і вершками

Шоколадна сирна паска з желатином і вершками простий рецепт. Привіт, друзі! 😊 Пропоную приготувати шоколадну сирну паску. Якщо класичну сирну паску ви вже готували, то спробуйте прикрасити ваш святковий стіл шоколадної сирною паскою. Готується вона досить просто, а виходить дуже смачною і красивою!😍😍😍 А ще хочу відзначити, що великдень по цьому рецепту виходить з особливо чітким малюнком!

Інгредієнти

-450 г сиру 9%
-450г вершків 20%
-13г желатину (быстрораств. dr. Oetker)
-120г темного шоколаду
-цукрової пудри 40г
-ванільний екстракт/ванілін

Шоколадна сирна паска з желатином і вершками покроковий рецепт

1. ⠀ вливаємо Вершки в сотейник, додаємо до вершків желатин, розмішуємо і залишаємо для набухання на кілька хвилин. Далі нагріваємо вершки до гарячого стану, приблизно до 70 – 80°С, желатин повинен повністю розчинитися. ⠀ В чашу кладемо сир, виливаємо гарячі вершки і починаємо подрібнювати масу за допомогою заглибного блендера.
2. Масу потрібно подрібнювати дуже добре, щоб не залишилося грудочок сиру, інакше вони будуть видні в шоколадній масі, а це буде виглядати не дуже апетитно і естетично. ⠀ Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додаємо до сирної маси, знову ретельно подрібнюємо. Я використовувала темний шоколад, але також підійде молочний. З молочним шоколадом паска вийде світліше. ⠀
3. За смаком додаємо цукрову пудру і трохи ванільного екстракту. Повинна вийти досить рідка і гладка маса. ⠀ Я використовувала пластикову пасочницу на 900г. ⠀ Рада! Змастіть форму тонким шаром рослинного масла, підійде подсолнечное.
4. Капніть трохи олії на паперовий рушник і ретельно протріть форму з внутрішньої сторони. ⠀ Верх пасочніци затягуємо харчовою плівкою, перевертаємо і встановлюємо на рівну поверхню, наприклад, на обробну дошку. ⠀
5. Заповнюємо форму сирною масою і прибираємо в холодильник. Можна два-три рази обережно стукнути дошкою об стіл, щоб маса краще розподілилася. Коли маса схопиться можна прибрати форму в морозильну камеру до повного застывания.
6. На 5 годин мінімум. Знімаємо пісочницю і прибираємо в холодильник на 2-3 часа.