Шоколадне печиво Шишки

Оригінальне, шоколадне печиво «Шишки» можна приготувати на Новий рік з дітьми, а так само печиво стане відмінним подарунком для рідних і близьких. Готується просто і легко,виходить смачно!

Інгредієнти

Тісто:
Олію вершкове 100 р
Олія рослинна 50 мл
Цукрова пудра 90 р
Яйце 1 шт.
Борошно 270-290 р (+/-)
Какао порошок 25 р
Розпушувач 1/2 ч. л.
Сіль щіпка

Шоколадне печиво Шишки покроковий рецепт

1. У мисці збити розм’якшене вершкове масло, сіль, цукрову пудру. Додати яйце, рослинне масло, какао. Масу перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем, ввести в тісто частинами, щоразу перемішуючи. Борошна може знадобитися більше або меньше.

2. Замісити м’яке, еластичне тісто. Готове тісто покласти в пакет ,прибрати в холодильник на 20 хвилин. Далі тісто розділити на шматочки бажаної величини, у мене по 30 гр. Кожен шматочок тіста скачати в овал, ножем по діагоналі зробити насічки, печиво підрівняти, низ зробити трохи вже, надаючи заготівлях вигляд шишки.

3. Випікати на деку, застеленому папером для випічки при t 180 гр близько 15 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Якщо перетримати в духовці, то печиво буде сухим. Остигле присипати цукровою пудрой.