Інгредієнти
Вихід 9-10 шт.⠀
⠀
Яйце – 1 шт.⠀
Цукор – 150 гр.⠀
Масло рослинне – 50 гр.⠀
Гаряче молоко – 150 гр.⠀
Борошно – 150 гр.⠀
Розпушувач – 10 гр.⠀
Какао – 30 гр.⠀
⠀⠀
Солона карамель для начинки.
Цукор – 130 гр.⠀
Вода – 25 гр.⠀
Глюкозний сироп – 1 ст. л.⠀
Вершки 33% – 120 гр.⠀
Масло 82,5% – 30 гр.⠀
Сіль морська – 1/4 ч. л. (+/- на свій смак).⠀
Для крему:⠀
Сир сирний – 250 гр,⠀
Вершки 33% – 80 гр,⠀
Цукрова пудра – 80 гр (+/- на свій смак),⠀
Ваніль за смаком,⠀
Для шоколадних: шоколад – 100 гр.⠀
Для карамельних: солона карамель – 100 гр.⠀
Шоколадні капкейки Снікерс з карамеллю і кремом покроковий рецепт
Тісто виходить досить рідке. Формочки для капкейків заповнити на 2/3 (у мене 55-60 гр на капсулу). Випікати при 170 градусах близько 25 хв. (орієнтуємося на суху шпажку і свою духовку).⠀
У сотейнику змішати цукор, воду, сироп глюкози і поставити на середній вогонь.⠀ Варити до бурштинового кольору.
В розтоплений цукор акуратно ввести гарячі вершки. Зняти з вогню, додати масло і сіль. Вимісити до однорідності текстури. В солону карамель додати горіхи: арахіс або інші по своєму смаку (100 гр, +/-).
В готових від капкейків вийняти серединку, заповнити їх начинкою, відсадити шапочки (підійде насадка 855, 2D, 1М). Кремові шапочки можуть бути білими з ванільним смаком, а можна у крем додати карамель або шоколад, і колір, смак шапочок зміниться.⠀
Для ванільних: з’єднати всі інгредієнти і на низьких обертах збити пару хвилин до однорідності.⠀Для шоколадних: шоколад розтопити, ввести в кінці в крем. Для карамельних: наприкінці ввести ледь теплу карамель.⠀Можна просто з мішка шоколадом або полити карамеллю ванільні шапочки.⠀Капкейки прикрасити на свій розсуд.⠀