Шоколадні капкейки з крем-чізом і ягідною начинкою простий рецепт.
Інгредієнти
на 12 капкейків:
дивіться нижче
Шоколадні капкейки з крем-чізом і ягідною начинкою покроковий рецепт
1. 3 яйця С0, 170 г цукру і дрібку солі збити міксером до м’яких піків (маса буде світлою, густий).
Окремо змішати і просіяти 145 г борошна, 40 г какао і 7 г розпушувача. Додати до збитим яєць, акуратно перемішати лопаткою.
На плиті або в мікрохвильовій печі розтопити 120 г молока з 60 г вершкового масла. Частинами додати до яєць з борошном. Щоразу перемішуючи.
перелити Тісто у форми, заповнивши її на 2/3, випікати в розігрітій до 170 градусів духовці до сухої зубочистки (~25 хвилин). Не тримайте занадто довго, інакше вийдуть капкейки сухие.
Окремо змішати і просіяти 145 г борошна, 40 г какао і 7 г розпушувача. Додати до збитим яєць, акуратно перемішати лопаткою.
На плиті або в мікрохвильовій печі розтопити 120 г молока з 60 г вершкового масла. Частинами додати до яєць з борошном. Щоразу перемішуючи.
перелити Тісто у форми, заповнивши її на 2/3, випікати в розігрітій до 170 градусів духовці до сухої зубочистки (~25 хвилин). Не тримайте занадто довго, інакше вийдуть капкейки сухие.
2. 🍒 Ягідна начинка:
Ягоди вибирайте на ваш смак. Я робила з малиною. Ягоди пробити блендером. Якщо не любите кісточки, можна протерти через сито, тоді ягід спочатку потрібно брати більше.
Змішати 200 г ягід, 40 г цукру і 8 г кукурудзяного крохмалю. На середньому вогні довести до кипіння. Кип’ятити хвилину – дві, помішуючи.
Отриману масу можна перелити в кондитерський мішок і прибрати в холодильник до повного охолодження. Після можна использовать.
Ягоди вибирайте на ваш смак. Я робила з малиною. Ягоди пробити блендером. Якщо не любите кісточки, можна протерти через сито, тоді ягід спочатку потрібно брати більше.
Змішати 200 г ягід, 40 г цукру і 8 г кукурудзяного крохмалю. На середньому вогні довести до кипіння. Кип’ятити хвилину – дві, помішуючи.
Отриману масу можна перелити в кондитерський мішок і прибрати в холодильник до повного охолодження. Після можна использовать.
3. 🧁 Крем-чіз:
Змішати 350 г холодного кисломолочного сиру, 115 г холодних вершків 33-35% жирності і 60 г просіяного цукрової пудри збити міксером на низькій швидкості до однорідного стану.
Після збільшити швидкість до середньої або трохи вище і збивати, поки крем не стане щільним і матовим.
Для капкейків можна дати крему трохи постояти при кімнатній температурі – хвилин 10-15, щоб не було «рваних» краев.
Змішати 350 г холодного кисломолочного сиру, 115 г холодних вершків 33-35% жирності і 60 г просіяного цукрової пудри збити міксером на низькій швидкості до однорідного стану.
Після збільшити швидкість до середньої або трохи вище і збивати, поки крем не стане щільним і матовим.
Для капкейків можна дати крему трохи постояти при кімнатній температурі – хвилин 10-15, щоб не було «рваних» краев.
Відео рецепт 👇