Шоколадні капкейки з шоколадним ганашем «оленята»

Як смачно зробити Шоколадні капкейки з шоколадним ганашем «оленята» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ще одна ідея новорічного частування або їстівного подарунка😊

Інгредієнти

150 г борошна
15 г темного какао
1 ч. л. розпушувача
1/2 ч. л. соди
Щіпка солі
100 г цукру
1 яйце
60 г вершкового масла
125 г натурального йогурту або сметани

Для збитого шоколадного ганаша:
90 г темного шоколаду 70%
300 г вершків 33%
30 г цукрової пудри (за смаком)

Для декору:
Шоколадна глазур
Ягоди брусниці або журавлини

Шоколадні капкейки з шоколадним ганашем «оленята» покроковий рецепт

1. Яйце збити віночком з дрібкою солі і цукром, влити розтоплене масло, додати йогурт. Борошно змішати з содою, розпушувачем і какао. Об’єднати рідкі інгредієнти з сухими. Заповнити капсули для кексів на 3/4. Випікати в розігрітій до 165 градусів духовці 25-30 минут.

2. Для крему розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, частинами влити гарячі вершки, додати пудру, перемішати до однорідної маси (в кінці можна пробити подгружным блендером), тут спробуйте, чи вистачає вам солодощі. Якщо ні, то підсолодіть ще. (Мені вистачає солодощі тільки від самого шоколаду). Накрити плівкою в контакт.

3. Прибрати шоколадні вершки в холодильник на 3-5 годин. Після охолодження шоколадну масу перекласти в чашу міксера, збити на середній швидкості до посветления і збільшення маси. Перекласти в кондитерський мішок з насадкою «зірка».

4. Злегка зігрійте крем в руках перед відсадків. Шоколадну глазур розтопити, з допомогою кондитерського мішка без насадки намалювати на пергаменті ріжки, охолодити. Відсадити крем на охолоджені кекси, украсить.

Відео рецепт 👇