Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду простий рецепт. Warning! Мафіни містять підвищену кількість шоколаду! Нешокоголикам вживати з обережністю!

Інгредієнти

Борошно – 160 р
Цукор – 100 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Сода – 1/4 ч. л.
Сіль – 1/4 ч. л.
Шоколад темний – 140 р
Яйце – 1 шт.
Сметана – 35 г
Ванільна паста – 1 ч. л.
Масло рослинне – 15 г
Масло вершкове – 50 г
Молоко – 130 г

Шоколадні мафіни з шматочками шоколаду покроковий рецепт

1. нарізати Шоколад – прагнете до формі дрібних кубиків, щоб це була не суцільна стружка – рівне такого розміру, якого ви хочете бачити шоколадні шматочки в своїх мафінах. Борошно, розпушувач, соду і сіль змішати і просіяти. Об’єднати їх з сахаром.

2. Додати 2/3 шоколаду. Яйце і сметану (обидва кімнатній t) змішати на низькій швидкості міксера. Додати ваніль, потім рослинне масло, далі розтоплене вершкове масло і молоко (кімн. t). Рідкі інгредієнти ввести в сухі і перемішати до об’єднання, не більше. Завдяки дрібній шоколадної крихти тісто придбає кавовий цвет.
3. Заповнити форми для маффінів (у мене вийшло 8 шт.) і зверху посипати шоколадом. Відправити в розігріту до 180°С духовку на 20-25 хвилин – готовність перевіряйте зубочисткой.

4. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і можна їсти, поки вони теплі, з рідкими шоколадними краплями всередині! Мафіни гарні самі по собі, але у мене було трохи ганаша і штрейзеля, так що я використала їх в якості начинки. Зберігати в закритому контейнері не більше 2 днів при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇