Як зробити смачні Шоколадні пряники з чорносливом ПП рецепт простий. Від магазинних пряників можна відрізнити, тільки хіба що по формі. По смаку навіть краще. Чорнослив можна не використовувати, а можна подрібнити його з волоськими горіхами. Глазур теж за бажанням, але вона привносить свою родзинку.⠀Обов’язково зберігайте рецепт, діліться з друзями і готуйте з задоволенням 👍⠀
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г:⠀
До-257.0/Б-7.5/Ж-6.7/У-41.0⠀
Яйце – 2 шт⠀
Борошно рисова – 120 г⠀
кокосове Масло – 10 г⠀
Какао – порошок- 30 г⠀
Підсолоджувач – за смаком⠀
Розпушувач – 1/2 год л⠀
Сіль – щіпка⠀
Чорнослив – 60 г⠀
Шоколадні пряники з чорносливом ПП покроковий рецепт
1. Збити яйця з підсолоджувачем, додати рідке кокосове масло (якщо зберігайте в холодильнику – розтопіть необхідну кількість у СВЧ). Перемішати.⠀ Засипати борошно, какао-порошок, розпушувач і сіль. Перемішати, замісити м’яке, еластичне тісто не липнущее до рук.⠀
2. Розкачати тісто в ковбаску, розділити на вісім частин. Кожну частину скачати в кульку, зробити в ньому лунку, покласти чорнослив, заліпити, повертаючи цілісність кульці.⠀
3. Відправити пряники в розігріту духовку на 20 хв при 180°.⠀ Для глазурі змішати цукрову пудру з краплею лимонного соку і окропу. Відразу ж покрити їй пряники, так як глазур швидко застигає.⠀ ⠀ Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇