Шоколадні тістечка з кавовий кремом і мусом

Сьогодні у нас буде рецепт тістечка з мого збірника «За мотивами легендарної картоплі» МОККО – мої улюблені 😍. Готуємо Шоколадні тістечка з кавовий кремом і мусом рецепт простий.

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 8 тістечок

🤎 Шоколадний Бісквіт
Яйце 120г
Цукор 180г
Сметана 3 ст. ложки
Згущене молоко 160г
мигдальна Борошно 50г
Борошно пшеничне 140г
Какао порошок 50г
Сіль
Сода 1 чайна ложка без гірки Лимонний сік 1 чайна ложка.

🤍 Кавовий крем
Вершки 80г
Жовтки 30г
Білий шоколад 60г Ванільний екстракт Желатин 1г
Кави в зернах 5-10г

Кавовий крем, мус
Молочний шоколад 120
Еспресо 20
Молоко 80
Вершки 100

Шоколадні тістечка з кавовий кремом і мусом покроковий рецепт

1. Шоколадний Бісквіт
Яйця, цукор і щіпку солі збити до стану білої, стійкої піни. Перемкнути міксер на низькі обороти. Не перестаючи збивати, додати сметану, згущене молоко і соду, погашену лимонним соком. Не перестаючи збивати на середніх оборотах, поступово всипати обидві борошна і како. Вистелити деко пергаментом, розподілити бісквіт товщиною 0,5-1см і випікати 12-15 хвилин при 180 градусів. *даний бісквіт чудово підходить як для приготування бісквітних тортів, так і для муссовых десертов.
2. 🤍 Кавовий крем
Кавові зерна трохи подрібніть (можна просто потовкти товкачем), всипте в вершки і нагрійте до 80 градусів. Накрийте харчової плівкою в контакт і настоюйте 2 години. Процідіть і заповните втрати у вазі. Замочіть желатин в холодній воді в співвідношенні на 1 грам желатину 6 грам води. У вершки додайте жовтки і нагрійте до 80 градусів безперервно помішуючи. Вилийте на білий шоколад. Додайте набряклий желатин, ванільний екстракт і подрібніть блендером до повного
об’єднання всіх компонентов.
3. Кавовий крем, мус
Зваріть еспресо. Отвесьте 20 грамів і додайте в нього молоко. Доведіть молоко з кавою до кипіння, вилити на шоколад, подрібніть блендером. Остудіть. Збийте вершки до стійких піків, з’єднайте з шоколадною массой.
4. Збірка.
Вам знадобиться силіконова форма у вигляді циліндрів, діаметр 5,5 см, висота 3,5 див. Підготуйте шоколадні корпуси: промажте зсередини клітинки в силіконовій формі темперований молочним шоколадом, приберіть в холодильник для стабілізації. Збирайте тістечка, не виймаючи корпуси з форми. Розкришите 200 грам бісквіта (можна просто руками) і змішайте з кавовим крем мусом. Розподіліть цю масу в 8 корпусів. Зверху вилийте кавовий крем. Приберіть тістечка в морозильну камеру, на 3-4 години. Перед подачею вийміть із силіконової форми, розморозьте в холодильнику протягом 3 годин, зверху злегка посипте порошком какао і прикрасьте кавовим зернятком. Виходить дуже вкусно.