Шоколадні цукерки трюфелі домашні з маскарпоне

Приголомшливо смачні цукерки ТРЮФЕЛІ двох смаків – з темного шоколаду та з молочного. Як зробити Шоколадні цукерки трюфелі домашні з маскарпоне рецепт простий. Готуються трюфелі зовсім нескладно, з мінімуму продуктів, але подарують масу насолоди і задоволення всім, кому пощастить їх спробувати. Трюфелі можна упаковувати в красиві коробки і підносити в якості подарунка.

Інгредієнти

Трюфелі з маскарпоне
Темний шоколад 230 р
Вершки 33% 100 р
Маскарпоне 200 р

Трюфелі Молочний шоколад – Фундук
Молочний шоколад 200 г
Вершки 33% 90 р
Фундучная паста 40 г

Шоколадні цукерки трюфелі домашні з маскарпоне покроковий рецепт

1. Трюфелі з маскарпоне. У сотейнику з товстим дном з’єднати шоколад з вершками і на невисокому нагріванні довести масу до повного розчинення шоколаду і однорідної маси. Шоколад дуже важливо не перегріти, тому якщо у вас немає сотейника з товстим дном, то масу краще нагрівати на водяній бані. Для цього закип’ятити воду в каструлі, зверху поставити чашу з шоколадом і вершками, щоб дно не стосувалося води, а нагрівання відбувався за рахунок пари. Коли маса стала однорідною, додаємо сир маскарпоне кімнатної температури і перемішуємо до його розчинення і до однорідності массы.

2. Нагрівати масу сильно не потрібно, я вимикаю нагрівання, знімаю з плити і домешиваю вже на столі. Тут мета – об’єднати інгредієнти до однорідності. Потім перелити масу в чашу для охолодження, накрити харчовою плівкою вконтакт з поверхнею і охолодити кілька годин у холодильнику, щоб маса стала щільною і зручною для формування трюфелів. Потім чайною ложкою набирати масу, скачувати кульки і обвалювати в какао. Я роблю це у 2 етапи. Перший – чорновий. Кульки виходять неакуратною форми. Я ставлю їх буквально на півгодини в холодильник і потім ще раз кульки катаю і обвалюю в какао. Тоді вони виходять ідеальної формы.

3. Трюфелі Молочний шоколад – Фундук.
З’єднати всі разом і на невисокому нагріванні довести масу до повного розчинення шоколаду, однорідності маси і об’єднання інгредієнтів. Перелити масу для остигання в чашу, охолодити кілька годин і сформувати трюфелі також , як з темним шоколадом, в 2 етапи. Обвалювати в фундучной муке.

4. Я борошно обов’язково обсмажую на сковорідці, щоб розкрився горіховий смак і аромат. Трюфелі я упаковую в коробки, кожен попередньо ставлю в паперову капсулу. Термін зберігання кілька діб. Виходять дуже смачними! Заварюємо ароматний кави і насолоджуємося!