Як зробити Шоколадно-апельсиновий кекс з бананами рецепт простий. Це просто шоколадна бомба 💣 який же він ніжний ,повітряний , вологий і шоколадний виходить 🤪 збожеволіти можна, а нотки апельсина просто розривають всі смакові сосочки ❤️🔥 .
Інгредієнти
Кбжу на 100г з глазур’ю : 130/5.3/4/19.5
банани – 3 шт (278 м)
яйця – 2 шт + 1 білок
молоко 2.5%- 50 г (можна замінити на апельсиновий сік)
борошно рисова ц/з – 48 р
какао – 20 г (у мене знежирений )
розпушувач – 5 р
підсолоджувач за смаком
Апельсинова цедра 5 г (свіжа)
Глазур :
шоколад б/з -50 р
молоко – 50 мл
Шоколадно-апельсиновий кекс з бананами покроковий рецепт
1. 2 Банана розминаємо виделкою. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків. До бананів додаємо жовтки, молоко і пробиваємо блендером , додаємо всі сухі інгредієнти і цедру, добре перемішуємо до однорідності. Потім у кілька етапів вводимо збиті білки і акуратно перемішуємо силіконовою лопаткой.
2. Переливаємо у форму (у мене Силіконова для кексу) , в середині «топимо» в тісто цілий банан (за бажанням, так само можна втопити часточки шоколаду 😍) і випікаємо 30 хвилин при 190 С. Глазур: Тут, головне взяти смачний шоколад. ⠀
3. Молоко розігріваємо в мікро, додаємо в гаряче молоко, шоколад і розмішуємо, поки він не розчиниться. Поливаємо зверху наш кекс і наслаждаемая 🤤🤤