Шоколадний брауні вологий

Ділюся з вами рецептом дуже-дуже шоколадного, вологого, соковитого брауні з книги «Зігріває випічка» (скандинавська кухня).Без перебільшення(випробувавши чимала кількість рецептів брауні) хочу сказати, що це кращий з кращих варіантів👌 Як робити Шоколадний вологий брауні рецепт простий.

Інгредієнти

Брауні локі:
-200 гр якісного шоколаду(70% какао;я брала 100 гр 70% і 100 гр молочного Callebaut);
-250 гр вершкового масла 82,5%;
-275 гр цукру;
-3 яйця категорії С0(або 175 гр);
-75 гр пшеничного борошна;
-50 гр якісного какао(у мене
-щіпка солі;
-1 чайна ложка ванільного цукру або ванільного екстракту(у мене 1/3 ч. л сиропу з натуральної мадагаскарської ванілі);
-150 гр начинки за вашим смаком(у мене родзинки,пекан,мигдаль і термостабільні шоколадні краплі).

Шоколадний вологий брауні покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Розтопити шоколад і вершкове масло на водяній бані (поверх каструлі з киплячою водою, не даючи дну миски торкатися води). Остудити до теплого стану. Перемішати віночком у великій мисці цукор з яйцями, намагаючись не надто збивати, щоб тісто не піднімалося при випічці. Вмішати досить охолоджену шоколадну суміш. Просіяти борошно, какао та сіль в ту ж миску.

2. Додати ванільного і перемішати до з’єднання. Вмішати 100 гр начинки (родзинки я попередньо залила окропом на 5 хв, злила воду, віджати родзинки і просушити). Підготувати квадратну форму 20*20, прокласти дно пергаментом і змазати вершковим маслом. Наповнити тестом форму, розподілити поверх заготовки залишилися горіхи/ізюм/шоколадні краплі і відправити випікатися при 170 гр (в заздалегідь розігрітій духовій шафі).

3. Отже, тут я внесла корективи)з Огляду на особливості кожної духовки, час випікання в моїй склало 43-45 хв (хоча в книзі зазначено не більше 25-30 хв). Готовий брауні необхідно визначити з допомогою зубочистки-вона повинні виходити з країв брауні сухою, при цьому в центрі тісто залишається трохи в’язким, але воно не повинно тремтіти, якщо струсити форму.

4. У мене при режимі випікання верх/конвекція і після 35 хв поверх брауні була хрустка скоринка, але під нею рідке тісто. Орієнтуйтеся на вказане час 25-30 хв і далі дійте по ситуації👌 Охолоджене брауні нарізати на квадратики(у мене 5*5 см). Приємного апетиту🌿