Так вдячна грудня за натхнення! Незважаючи на сумний настрій і труднощі, що мене так захопила зйомка рецептів, новорічних замальовок і святкових diy! 🌲 Як зробити Шоколадний десерт печиво савоярді, рікоттою і маскарпоне рецепт простий. Велике спасибі вам за добрі слова і підтримку, тільки це і мотивує рухатися далі! ⭐️ В честь такого теплого настрою і неймовірною подяки, давайте приготуємо christmas dessert 💫 Ніжний вершковий смак шоколаду в поєднанні з терпким кави і цитрусовими нотками. Я вирішила пограти і додала ще вишневий маскарпоне, вийшло чудово!
Інгредієнти
Печиво Савоярді – пачка
Свіжозварену каву – 150 мл
Вершки 33% – 200 мл
Шоколад 190 гр + ще одна плитка для стружки
Рікотта – 250 гр
Маскарпоне – 250 гр
Мед або інший підсолоджувач – 3 ст. л
Клементін/мандарин/апельсин – 1 шт.
Шоколадний десерт печиво савоярді, рікоттою і маскарпоне покроковий рецепт
1. Додаємо в сотейник вершки і ставимо їх на вогонь, коли вони трохи нагрілися, кидаємо туди шматочки шоколаду і готуємо на слабкому вогні. Як тільки всі інгредієнти змішалися і трохи загусла, можна знімати наш шоколадний ганаш з вогню. Далі у форму кладемо наш печенье.
2. Поливаємо його ароматною кавою і додаємо зверху ганаш, акуратно його розподіляємо і йдемо готувати крем! Для крему ми збиваємо два види вершкового сиру маскарпоне і рікотта. Для того щоб зробити крем солодким, додаємо в нього мед або сироп.
3. Всі перемішавши, викладаємо крем у форму і розрівнюємо. Останній штрих – шоколадна стружка і натерта цедра цитруса. Обов’язково даємо тірамісу настоятися в холодильнику кілька годин!
Відео рецепт 👇