Шоколадний десерт в склянці шарами без випічки

Як приготувати смачний Шоколадний десерт в склянці шарами без випічки рецепт простий «Шоколадний дует»🍫 ⠀ Нещодавно у мене залишилися жовтки, і я вирішила зробити заварний крем. А далі — як у тумані, і смачний, вишуканий десерт вже у мене на столі! ⠀ Готується дуже просто, а з’їдається за кілька хвилин! Зберігаємо! БЕЗ цукру, олії, борошна та випікання.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 160/8,5/9/11

▪️Жовтки – 5 шт С1
▪️Молоко 550 мл
▪️Крохмаль кукурудзяний – 50 гр
▪️Ванільний екстракт/цукор
▪️Сах/зам за смаком (у мене 25 гр эритрит+стевія)
▪️Рікотта light (або сир однорідний)- 300 гр
▪️Какао – 20 гр
▪️Шоколад гіркий (у мене без цукру) – 70 гр

Шоколадний десерт в склянці шарами без випічки покроковий рецепт

1. Готуємо заварний крем. Жовтки змішати з крохмалем, сах/заступником, ваніллю, а паралельно нагріти молоко (не кип’ятити!). Влити молоко в жовтки, постійно помішуючи до однорідності. ⠀ Далі перелити в сотейник, поставити на повільний вогонь і варити крем до загустіння, помішуючи віночком (близько 5 хвилин).
2. Для однорідності можна протерти крем через сито, накрити плівкою в контакт і поставити в холод до охолодження. ⠀ Охолоджений крем збити міксером з рікоттою. Розділити на 2 частини, в одну додати какао і перемешать.
3. Перекласти обидва види крему в кондитерський мішок без насадки. Викласти десерт у склянку шарами і прибрати в холод на півгодини-годину. ⠀ Розтопити шоколад на водяній лазні/в мікрохвильовці, трохи остудити і полити зверху десерт (зручніше з кондитерського мішка).
4. Шоколад відразу схопиться на холодному десерті. ⠀ Можете знову прибрати в холод, а можете подавати відразу! Це нереальна смакота!

Відео рецепт 👇