Шоколадний ганаш для покриття і вирівнювання торта

Дуже простий рецепт шоколадного ганаша в домашніх умовах. Під різні цілі існує безліч рецептів шоколадного ганаша: З медом, Зі сметаною, З вершками (завжди 33 або більше%). Як зробити Шоколадний ганаш для покриття і вирівнювання торта рецепт простий.

Інгредієнти

вершкове масло 82.5% – 80 гр
або гіркий шоколад молочний – 85 гр
молоко -150 гр

(В класичному рецепті використовуються вершки і шоколад в рівній пропорції)

Шоколадний ганаш для покриття і вирівнювання торта покроковий рецепт

1. Викладаємо всі інгредієнти в чашу, нагріваємо до теплого стану. Ні в якому разі НЕ перегрівати! ⠀ Збиваємо теплу суміш заглибним блендером протягом 3-5 хвилин до повної однорідності. У нас вийшли дуже смачні шоколадні вершки. ⠀
2. Щоб збити їх в пишний крем, потрібно їх дуже добре охолодити. Для цього чашу накриваємо харчовою плівкою або кришкою і ставимо в холодильник мінімум на 2-3 години до повного охолодження. ⠀ Охолоджену суміш збиваємо міксером або віночком до пишноти. Подаємо в креманках або у вафельних стаканчиках.
3. Головні правила:
Завжди продукти високої якості, від цього залежить результат
Дотримуватися пропорції вершків/молока та шоколаду
Шоколад може бути будь-який, але від кількості масла в ньому залежать пропорції всіх інгредієнтів.
Ганаш повинен виходити однорідної консистенції. Якщо не вийшов, то або продукти не відповідали заявленій якості, або неправильно розігрівали (перегріли, наприклад).