Дуже простий рецепт шоколадного ганаша в домашніх умовах. Під різні цілі існує безліч рецептів шоколадного ганаша: З медом, Зі сметаною, З вершками (завжди 33 або більше%). Як зробити Шоколадний ганаш для покриття і вирівнювання торта рецепт простий.
Інгредієнти
вершкове масло 82.5% – 80 гр
або гіркий шоколад молочний – 85 гр
молоко -150 гр
(В класичному рецепті використовуються вершки і шоколад в рівній пропорції)
Шоколадний ганаш для покриття і вирівнювання торта покроковий рецепт
1. Викладаємо всі інгредієнти в чашу, нагріваємо до теплого стану. Ні в якому разі НЕ перегрівати! ⠀ Збиваємо теплу суміш заглибним блендером протягом 3-5 хвилин до повної однорідності. У нас вийшли дуже смачні шоколадні вершки. ⠀
2. Щоб збити їх в пишний крем, потрібно їх дуже добре охолодити. Для цього чашу накриваємо харчовою плівкою або кришкою і ставимо в холодильник мінімум на 2-3 години до повного охолодження. ⠀ Охолоджену суміш збиваємо міксером або віночком до пишноти. Подаємо в креманках або у вафельних стаканчиках.
3. Головні правила:
Завжди продукти високої якості, від цього залежить результат
Дотримуватися пропорції вершків/молока та шоколаду
Шоколад може бути будь-який, але від кількості масла в ньому залежать пропорції всіх інгредієнтів.
Ганаш повинен виходити однорідної консистенції. Якщо не вийшов, то або продукти не відповідали заявленій якості, або неправильно розігрівали (перегріли, наприклад).
Завжди продукти високої якості, від цього залежить результат
Дотримуватися пропорції вершків/молока та шоколаду
Шоколад може бути будь-який, але від кількості масла в ньому залежать пропорції всіх інгредієнтів.
Ганаш повинен виходити однорідної консистенції. Якщо не вийшов, то або продукти не відповідали заявленій якості, або неправильно розігрівали (перегріли, наприклад).