На завершення смородинової тижня – у кого ще залишилися кошика? Вологий і насичений шоколадний кекс❤️ Оригінальний рецепт узятий у Ірини Чадеевой, у неї варіант з чорною смородиною. Ягоди можна взяти будь-які, бажано з кислим смаком, щоб він відтіняв солодкість і насиченість шоколаду.
Інгредієнти
-150 г вершкового масла кімнатної температури;
– 150 г цукру;
-3 яйця, жовтки відокремити від білків;
– 150 г темного шоколаду;
-100 г борошна;
-150 г червоної смородини;
-50 г ягідного лікеру або наливки, або будь-якого іншого ароматного алкоголю;
Шоколадний кекс з червоною смородиною покроковий рецепт
1. Духовку розігріти до 180 С; Підготувати прямокутну форму для кексу, або форму з отвором посередині. Змастити маслом і присипати борошном; ⠀ Смородину промити, обсушити і зняти ягоди з гілочок; ⠀
2. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці в імпульсному режимі, дістаючи кожні 30 секунд і ретельно перемішуючи; ⠀ Масло збити з цукром до утворення пишної світлої маси;
3. Додати жовтки, не перестаючи збивати; Влити лікер, перемішати, потім додати розтоплений шоколад і знову ретельно перемішати; Після вмішати муку; ⠀ Збити білки з дрібкою солі до утворення щільної пены.
4. Потім акуратно лопаткою рухами вгору-вниз вмішати збиті білки і ягоди смородини в тісто; ⠀ Випікати 45 хвилин-годину, поки встромлена в центр дерев’яна паличка не буде виходити повністю сухой.