Шоколадний пиріг на молоці з цедрою апельсина

Як смачно зробити Шоколадний пиріг на молоці з цедрою апельсина простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей пиріг нагадує панеттоне за формою – справжні шоколадне щастя яке, в моєму будинку, розлетілося за лічені хвилини.

Інгредієнти

✔️260г Борошно
✔️50г Кукурудзяний або картопляний крохмаль
✔️200г Цукор
✔️Щіпка солі
✔️4 Яйця
✔️40г Какао
✔️Цедра 1 апельсина
✔️105г Молоко
✔️1 ст. лож Будь-якого лікеру ( за бажанням)
✔️125г Раст. Масло
✔️6-7 ст. лож Нутелла
✔️25г Шоколадні краплі
✔️16г Розпушувач

Шоколадний пиріг на молоці з цедрою апельсина покроковий рецепт

1. Для початку збийте яйця з цукром. 🍫Потім додайте молоко, продовжуючи збивати. 🍫Тепер додайте рослинне масло і лікер, продовжуючи збивати. 🍫Просійте борошно, крохмаль, Какао і розпушувач. 🍫 Тепер додайте в тісто всі сухі інгредієнти і перемішати. 🍫Додайте цедру і сіль і сново размешайте.

2. Викладіть тісто у форму для панеттоне розміром на 750 м ( або в форму для випічки 17см , але краю високі зробіть з паперу для випічки) В іншому випадку використовуйте форму ширше, але тоді результат не буде таким високим і час випічки може скоротиться. 🍫 Викладіть ложкою нутеллу по поверхні тіста і посипати шоколадними каплями.

3. Випікайте при 180 градусах приблизно 60 хв, але може знадобитися і більше часу – перевіряйте готовність перш ніж діставати з духовки. 💡Раджу після 40 хвилин випікання накрити ваш пиріг фольгою. Так пиріг швидше пропечеться і не потемніє сверху.

Відео рецепт 👇